Druženje sa decom u Bagremari

Crveni krst Bačka Palanka

0
714

Crveni krst Bačka Palanka je, kao i svake godine, početkom juna u svom Odmaralištu u Bagremari organizovao druženje sa decom i nastavnim kadrom iz OŠ „Heroj Pinki“, OŠ „Desanka Maksimović“ i OŠ „Vuk Karadžić“.


– Cilj toga je da se deca druže, upoznaju sa eventualnim problemima i pokušaju da ih shvate. U suštini to je nešto što smo uveli kao praksu i svake godine ćemo to raditi. Smatramo da deca najbolje nešto saznaju kada vide, osete i čuju na licu mesta. Ove i slične akcije radimo uz podršku i pomoć slovenačke firme „Kovis BP“, jer su edukativne radionice sa decom bilo kog tipa, trenutno najisplativije.

Imaćemo u narednom periodu dosta radionica, kampova gde ćemo najviše propagirati rad i ulogu Crvenog krsta u društvu, kaže sekretar Crvenog krsta Bačka Palanka Branislav Šobot. On još jednom naglašava da privredni subjekti moraju da se uključe u pomoć društvu, da li preko Crvenog krsta ili na neki drugi način.

– Nama nije problem da molimo za nešto, ali kada deset puta molimo za jednu stvar, a ne dobijemo ni odgovor, onda to postaje besmisleno. Nije to samo naša ideja, to se radi u celom svetu, da se pomogne slabijem, siromašnijem i gladnijem od sebe. Ne treba nama pomoć od velikih kompanija i korporacija, već mogu da pomognu i njihove ekspoziture i predstavništva, samo da ona bude pravilno raspoređena. Valjda će i njima jednom proraditi svest i savest, istakao je Šobot.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here