Uspešna školska godina za nama

ŠOMO "Stevan Hristić"

981

Direktorka Škole osnovnog muzičkog obrazovanja „Stevan Hristić“ iz Bačke Palanke, Sandra Milutinović, o uspehu u minuloj školskoj godini.


Sandra Milutinović

– Prva oblast u vrednovanju uspešnosti je uspeh u samoj nastavi, a rezultat je vidljiv na školskom takmičenju. Druga oblast su eksterna takmičenja, gde naši učenici odmeravaju znanje sa drugima iz ostalih muzičkih škola Srbije, a iz naše škole su učestvovala 32 takmičara.

Najveći uspesi su postignuti na Republičkim takmičenjima u solfeđu i umetničkoj tamburi sa osvojenom prvom i drugom nagradom. Ekipno je postignut izvanredan rezultat solfeđista u Novom Sadu. Treća oblast je orkestarski rad. Orkestar harmonika je briljirao na međunarodnom planu u Puli, što je najviša tačka dometa u radu sa orkestrima. To je rezultat ozbiljnog i kvalitetnog rada.

Četvrta oblast je naše nastojanje da kroz organizovanje kvalitetnih koncerata priznatih umetnika, javnih časova, prolećnog, novogodišnjeg i završnog koncerta, podignemo nivo kulturnih dešavanja u našem gradu.

Peta oblast vrednovanja uspeha je poseta eksterne komisije u šestoj godini ciklusa ocenjivanja. Posmatrajući celokupan naš rad, navedene četiri prethodne oblasti, komisija nam je dodelila najvišu osenu: 4. Prvu nagradu na Republičkom takmičenju osvojila je Dunja Mihajlovski (solfeđo), a drugu nagradu u Srbiji ostvarila je Dragana Tuvić (tambura).

Na drugim takmičenjima prve nagrade su osvajali: Dunja Mihajlovski (solfeđo,Sr. Mitrovica); Stefan Božičić (tambura, Novi Sad); Dragana Tuvić dve prve (tambura, Novi Sad i Bačka Palanka); Eleonora Štandi (violina, Smederevska Palanka); Sofija Stojšić dve prve (klavir, Bečej i Sm. Palanka); Dejan Perić (harmonika, Bečej); Valentina Jurković (harmonika, Bečej); Lena Selaković (klavir, Sm. Palanka); Milica Cetinja (klavir, Sm. Palanka); Marko Rodić (klavir, Sm. Palanka); Kristijan Hilkene (klavir,Sm. Palanka); Milica Kadić (klavir,Sm. Palanka).

Ekipno, prvu nagradu su osvojili solfeđisti u Novom Sadu (Dunja Mihajlovski, Darko Cinkoski i Sara Knežević) i orkestar harmonika pod vođstvom Vanje Milaković u Puli. Druge i treće nagrade, kao i pohvale osvojili su još: Marko Segedi (gitara); Eleonora Štandi (violona); Valentina Jurković (solfeđo); Teodora Tomanović (klavir); Dejan Bajić (klavir); Anđela Đurić (klavir); Anđela Nestorović (klavir); Ognjena Pudar (klavir); Lena Garamheđi (klavir); Vanja Knežević (klavir); Jovana Bugarčić (klavir); solfeđisti: Dušan Sirotko, Ognjen Ranđelović, Marko Đurić, Milan Agbaba, Nikolina Arsenijević, Isidora Prodanović i teorija muzike: Mihaela Pap, Sara Gašaparovski i Stefan Medovarski. Čestitamo!

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here