Rezultati male mature 2018.

Pogledajte i kako se računaju bodovi na osnovu uspeha u osnovnoj školi kao i kako se popunjava lista želja

2152

Bodove sa završnog ispita, koji su polagali svi osmaci, objavljuje Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.


Jedinstvena šifra, koju je dobio svaki učenik osmog razreda, pred polaganje male mature, unosi se OVDE kako bi se videli preliminarni/konačni bodovi sa testova male mature.

U bodove za upis u srednje škole ubrajaju se bodovi dobijeni na osnovu uspeha na kraju šestog, sedmog i osmog razreda osnovne škole, kao i bodovi ostvareni na testovima u okviru polaganja male mature.

[wonderplugin_slider id=26]

 

Od maksimalnih 100 bodova, koliko svaki učenik može imati na kraju osnovne škole, 40 bodova nose testovi završnog ispita – Test iz matematike i srpskog jezika po 13, a kombinovani test 14 bodova

Ostalih 60 bodova dobija se na osnovu uspeha u školi, a oni se mogu izračunati OVDE.

Pogledaj: Sve bačkopalanačke srednje škole na jednom mestu – upis 2018/19

Ukupan broj bodova koje imaju učenici koji su ove godine, polaganjem male mature, završili osnovno obrazovanje, dobija se sabiranjem bodova sa testova i bodova koji se dobijaju na osnovu uspeha na kraju šestog, sedmog i osmog razreda. Bodovi osvojeni na republičkim i međunarodnim takmičenjima uzimaju se u obzir prilikom upisa u odeljenja za nadarene učenike i umetničke škole.

Nakon što se objave preliminarni rezultati male mature, biće objavljeni i konačni rezultati, posle čega buduće srednjoškolce očekuje upis u srednje škole. Jedna od predupisnih aktivnosti je i popunjavanje liste želja. Kako popuniti listu i na koje stvari posebno treba obratiti pažnju, pogledajte OVDE.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here