Samohrani otac dobio poziv na vojnu vežbu, poveo i decu u kasarnu

313
Foto: vestisu24.rs

Atila Bartok (37) iz Subotice, samohrani otac dečaka i devojčice, po pozivu na vojnu vežbu u bačkotopolsku kasarnu poveo je i decu.


Bartok je vraćen kući, pošto je njegova životna situacija jedna od onih koje mogu da odlože ovu zakonsku obavezu. Subotičanin priča da se, od kada je postao udovac pre sedam godina, od dece nikada nije odvajao, osim kada radi.

Poziv za dvonedeljnu vojnu vežbu je primio 8. maja, zahtev za odlaganje podneo je tek 14. juna što je zakasneli rok zbog čega mu je poslato rešenje da se odbacuje njegova molba.

Prema njegovim rečima na pozivu nije bilo poruke o pravnom leku, zbog čega je zakasnio sa žalbom i kaže da još nije dobio obaveštenje o odlaganju.

[wonderplugin_slider id=22]

 

„Nije nigde pisalo za koliko mogu da uložim zahtev, ali sam taj dan otišao u VO. Kako mi rešenje još nije bilo stiglo nisam imao kud tog 23. juna. Nisam hteo da izbegnem svoju obavezu i zato sam se sa decom uputio u kasarnu. Nisam znao šta da očekujem, ali sam se nadao realnom rešenju. Javio sam se pre toga u VO da bih objasnio zašto ne mogu na vojnu vežbu, a jedini razlog je što sam samohrani otac pošto mi je supruga preminula. Moji roditelji još uvek rade i nemam kome da ostavim decu“, navodi Bartok, prenosi Blic.

U kasarni mu je rečeno da su upoznati sa njegovim slučajem, da je rešenje o odlaganju doneto i da je u proceduri slanja. Atila sada čeka novu plavu kovertu, za koju se nada da će mu pojasniti šta tačno rešenje o odlaganju znači, odnosno da li će na vojnu vežbu morati kao 45-godišnjak, kada mu deca budu punoletna.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here