KUD „Mitropolit Stefan Stratimirović“ nastupio na festivalu u Slovačkoj

579
KUD "Mitropolit Stefan Stratimirović"

KULPIN: Kulturno-umetničko društvo „Mitropolit Stefan Stratimirović“ iz Kulpina, od 21 do 24. juna ove godine, prvi put je nastupilo na Međunarodnom festivalu folklora „Klenovska rontovka“, u Klenovcu u Republici Slovačkoj.

Na 40. Gemersko-malohontskim folklornim svečanostima, mladi kulpinski folkloraši su pod srpskom trobojkom, na tri festivalska mesta, uspešno predstavili bogato kulturno nasleđe našeg naroda.

Zajedno sa KUD „Mitropolit Stefan Stratimirović“, nastupio i kulpinski KUD „Zvolen“, a naši mladi su imali prilike da vide folklorne tačke izvanrednih domaćina, kao i ansambla iz Belgije.

Umetnički nastupi bili su praznik za oči i uši, a kulpinski folkloraši su još jednom pokazali da imamo sa čim da se dičimo, kada su pitanju pesme i igre koje su nam naši preci ostavili u nasleđe.

Naši mladi su se vratili u Kulpin obogaćeni za jedno prelepo druženje i sa ispisanim imenima novih prijatelja u svojim srcima.

Folkloraši su još jednom pokazali kako je negovanje „cveća“ iz svoje kulturne i duhovne riznice važan zadatak svakog naroda, pa i našeg.

KUD „Mitropolit Stefan Stratimirović“ radi sa blagoslovom Episkopa bačkog Gospodina dr Irineja Bulovića, pod okriljem Srpske Pravoslavne Crkvene opštine u Kulpinu.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here