Tri medalje za dvojicu Bačkopalančana na Prvenstvu Srbije u atletici za veterane

2312

BEOGRAD: U subotu 30. juna na Košutnjaku u Beogradu održano je Prvenstvo Srbije u atletici za veterane. Takmičenje se odvijalo na atletskom stadionu Republičkog zavoda za sport i medicinu sporta.

Na ovom takmičenju prvu put su se oprobala i dvojica Bačkopalančana, proslavljeni sportisti i sportski radnici prof. dr Jovo Radoš i Damir Ivančić. U veoma jakoj konkurenciji među velikim brojem proslavljenih atletičara, naša dva takmičara su u Bačku Palanku donela tri medalje, što predstavlja izuzetan uspeh s obzirom da se oni atletikom bave rekreativno.

Damir Ivančić je nastupao u disciplini bacanja kugle u starosnoj kategoriji 45-50 godina i sa rezultatom od 11.30 metara osvojio zlatnu medalju i titulu prvaka države. On je prošlogodišnjeg šampiona prebacio za čitav metar što je bio i najbolji izbačaj kugle na ovom takmičenju.

U istoj disciplini bacanja kugle, ali u starosnoj kategoriji 65-70 godina, prof dr Jovo Radoš je sa hicem od 8.07 metara bio drugi i osvojio srebrnu medalju.

On je još nastupao i u disciplini bacanja koplja gde je u izuzetno jakoj konkurenciji uspeo da se domogne bronzane medalje.

Svojim primerom, oni su pokazali da godine ne smeju biti prepreka kako bi se čovek bavio sportom, već naprotiv, da upornost i čelična volja mogu doneti i vrhunske rezultate.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here