Održana škola ribolova „Moja Tikvara moj raj“

Dunavski bal 2018.

1010

BAČKA PALANKA: U okviru prvog dana „Dunavskog bala“ na plaži „Tikvara“ jutros je održana škola ribolova za decu i omladinu „Moja Tikvara moj raj“ u organizaciji TOO Bačka Palanka.


Đorđe Ljubišić – Bata

Lepo vreme, mirna voda jezera Tikvara i ljubav prema ribolovu privukla je dovoljno dece da bi u redu čekali svoju pecaljku i pokazali kako se peca, ali i naučili nove veštine. Ljubitelj ribolova od svoje pete godine i član Udruženja „Šaran“, Đorđe Ljubišić – Bata kaže da deci, ali odraslima treba približiti ljubav prema prirodi i Dunavu, a da su ovakve manifestacije pravi način za to.

„Ovo sa decom treba i roditelje da pokrene da vode decu na Dunav jer reka opušta i odnosi sve brige. Cilj ove škole nije samo da se deca nauče veštinama ribolova nego i da poštuju prirodu, da je ne zagađuju nego u njoj uživaju“.

Kada je pre 15 godina počeo sa školom ribolova za decu, naš sagovornik Bata Makedonac, kako ga svi znaju, kaže da je deci satima pričao o tome kako se čuva priroda i učio ih da prvo pokupe smeće ako ga pronađu pa tek onda sednu da pecaju.

„Drago mi je došlo ovoliko dece, interesovanje iz godine u godinu raste. Ovde mogu da nauče kako se vezuju udice, kako se koristi štap i kako se namešta plovak“.

Deca su sa nestrpljenjem dočekala da im se podele štapovi pa su sami ili uz pomoć odraslih namestili svoje pecaljke i započeli uživanje pored opuštajuće vode.

[wonderplugin_slider id=21]

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here