Brankino književno veče

U Narodnoj biblioteci „Veljko Petrović“

1130

Svaki čovek, kada ode, iza sebe ostavi po nešto.


Naša Branka, između ostalog, ostavila je projekat Udruženja građana „Mikrostruktura“, a ako je ovo i dužno poštovanje prema Branki Skokić koja je volela Biblioteku i svoju Palanku, reći ćemo da je iz te njene ljubavi proistekao projekat na temu multikulturalnosti.

U Galeriji Narodne biblioteke „Veljko Petrović“, prošlog petka. 29. juna -okupili su se Brankini prijatelji. Gost književne večeri bio je poznati autor prof.dr Mihal Harpanj, književnik i prevodilac, a tema večeri „Antologija savremene slovačke pripovetke“ pomenutog autora.

Prisutne je pozdravila direktorka Bbblioteke Koviljka Dobrić, zatim je o projektu govorila Tanja Grbo Dabović. Tugu koja se osluškivala u svakom deliću Galerije, svojom markantnom pojavom i pripovedanjem, prekinuo je uvaženi prof dr Mihalj Harpanj.

Profesor Harpan je naglasio da je reč antologija grčkog porekla i da u prevodu znači cvet, što navodi na zaključak da je „Antologija savremene slovačke pripovetke“ sakupila na svojim stranicama ono najbolje. Na kraju iscrpnog kazivanja svojstvenog za profesora, autor je pročitao najbolje stranice Antologije, a na licima prisutnih vratila se ona prepoznatljiva želja za znanjem i umetničkim doživljajem.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here