Bez kanalizacije nema ni fabrike

797

OBROVAC: Obrovac je od Bačke Palanke udaljen jedva desetak kilometara, sa skoro 3.000 stanovnika spada u veća sela ove lokalne samouprave.


Svako selo, mada ovde u južnoj Bačkoj liče jedno na drugo, ima i svoje specifičnosti. Obrovac, na primer, željno očekuje početak radova na izgradnji seoske kanalizacije. – Naš prioritet bio je i ostao izgradnja kanalizacije – rekao je za medije Simo Jandrić, predsednik Saveta mesne zajednice

– Savet u prethodnom sazivu završio je poslove koji su se odnosili na projektnu dokumentaciju, a ishodovali su i građevinske dozvole. Osnovni razlog što poslovi na izgradnji kanalizacije nisu počeli je nedostatak finansijskih sredstava.

Za izgradnju jednog kraka kanalizacije, koja bi išla do ovdašnje industrijske zone, stručnjaci su grubo procenili da je potrebno od 20 – 25 miliona dinara, pa poslove na ovom projektu može da vodi samo Opština. Završetkom kanalizacije ovde bi mogle da počnu sa radom i buduće fabrike, a to znači i nova radna mesta, čime bi se zaposlili mlađi ljudi.

– Izgradnja kanalizacije jedan je od uslova za početak rada nekog proizvodnog pogona – konstatuje Jandrić. – Obrovac je jedno od retkih mesta u bačkopalanačkoj opštini bez bilo kakvog proizvodnog pogona, pa bi njegovo otvaranje kako-tako popravilo situaciju u kojoj se nalaze nezaposleni radnici.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here