Plaža kakvu su dugo čekali

Na veliko zadovoljstvo Čelarevljana

1546

Ovih dana Čelarevljani uživaju u novom ruhu plaže zahvaljujući Savetu Mesne zajednice Čelarevo koji je konkurisao projektom kod Karlzberg Dunđerski fondacije i dobio sredstva za uređenje plaže.


Celokupna akcija sređivanja podeljena je u nekoliko faza, tako da je nakon tanjiranja plaže, koje je kao i svake godine povereno Željku Ćulibrku, usledilo postavljanje osnova za dodatni mobilijar za šta se i konkurisalo projektom.

Otpad je pokupljen, travnati deo pokošen, srušena su popucala debla, betonirani su temelji za tri roštilj mesta, postavljeni piknik stolovi, klupe uz reku, drvene kabine, trinaest trščanih suncobrana, drveni čamac za decu, kao i dečije igralište… Za ljubitelje sporta na pesku, postavljeni su odbojkaška mreža i golići za mali fudbal. Tuševi će biti renovirani, kao i sprave za vežbanje.

[wonderplugin_slider id=26]

 

– Oduševljena sam. Godinama dolazim na plažu, čak i kad je bila u svom najgorem, najzapuštenijem izdanju i uvek me je bolelo to što imamo reku i plažu, a ne umemo to da iskoristimo i unapredimo. Plaža sada izgleda baš onako kako je oduvek trebalo da izgleda, nadam se iskreno da će takva i ostati i da se trend bacanja smeća i rušenja svega što iole vredi, neće nastaviti. Stvarno bi bilo šteta da se uništi nečiji trud i zalaganje, da se uništi ono što je napravljeno da bismo svi koji ovde dolazimo uživali, kaže Jelena A.

– Ovo je fenomenalno. Sviđa mi se što postavili deo za decu, deo za ove što vole da roštiljaju, što su postavljeni suncobrani… sve baš podseća na one „prave plaže“, kaže Miroslav V.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here