Duel proslavljenih košarkaških veterana – prva utakmica u Sportskom centru

2974
Veterani KK "Hercegovac" i "Veterani Srbije" (Foto: Nikola Janičić"

GAJDOBRA: Na Petrovdan (12.07.2018.) svečano je otvoren Sportski centar u Gajdobri. Istog dana od 19 časova odigrana je i košarkaška utakmica između veterana KK „Hercegovac“ i „Veterana Srbije“.

Ova utakmica će ući u istoriju gajdobranskog sporta kao prvi zvanični sportski događaj u velelepnom zdanju Sportskog centra.

Početak utakmice (Foto: Nikola Janičić)

Utakmici je prisustvovalo oko 800 gledalaca. Iako je rezultat, bar na papiru, bio u drugom planu videlo se da je i jednoj i drugoj ekipi stalo do pobede. Iz tog razloga bilo je neizvesno i rezultatski napeto do samog kraja. Publika je uživala u atraktivnoj igri i velikim broj pogodaka na obe strane, što je rezultiralo i konačnom rezultatu ovog meča.

Veterani KK „Hercegovac“ – „Veterani Srbije“ 100:106 (54:50)

Veterani KK „Hercegovac“ su pružili odličnu partiju s obzirom da je u ekipi „Veterani Srbije“ nastupilo dosta proslavljenih košarkaških imena sa naših prostora kao što su Darko Miličić, Duško Savanović, Predrag Šuput, Jovo Stanojević, Zlatko Bolić, Nebojša Zorkić …

Veterani Srbije (Foto: Nikola Janičić)

Vredno je spomenuti sve košarkaše koji su ovom prilikom nastupili za veterane KK „Hercegovac“ i ulepšali ovaj jedinstven događaj na otvaranju Sportskog centra u Gajdobri.

Veterani KK „Hercegovac“: Radenko Pojužina, Mirko Milićević, Radoslav Stojanović, Milovan Rundić, Radomir Kisić, Zoran Zubac, Zoran Sirovina, Jovan Sirovina, Savo Rajković, Vladimir Šarović, Radenko Kovač, Dragan Vujadinović, Dragan Milić, Vukoje Muhadinović, Slobodan Bjelica, Aleksandar Pecelj, Aleksandar Šveljo, Stojan Dangubić, Aleksandar Škorić, Miloš Šešlija, Igor Antić, Milovan Damjanac.

Veterani KK „Hercegovac“ (Foto: Nikola Janičić)

Svim igračima i publici ovaj događaj će ostati u doživotnom sećanju, a moguće je da je ovaj meč u sali pratio i poneki „klinac“, budući reprezentativac, koji je u ovim prekaljenim zaljubljenicima u košarku pronašao svog novog idola.

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here