Komplimentom ću te komplimentom ćeš me

624

Od vakcina današnjice, dozvolite da primetim, svet je primio dve. Jednu za neupućivanjekomplimenata i jednu za neupućujmiamanikakavkompliment. To je strašno! Zaista strašno! Imuniteti ojačali nam na totalno pogrešan način!

Ispostavlja se da komplimentiranje ili uzvraćanje zapravo je virus na koji postadosmo totalno imuni. Lepe reči i misli samo su strana tela sad u našem organizmu. I to je, dragi moji, jedan veltšmerc.

Misliti lepo o nekom ili nečem i to pride još reći naglas kao da je postalo protivzakonito. Te, ili će vas deklarisati kao lude ili kao potencijalno koristoljubive. Plitak oblik trampe – ti meni kompliment, ja tebi nešto. I sve u tom duhu. I sve tako pogrešno.

Ej, breee, dozovite se zdravom razumu! Budite svesnočisti! Zarad zdravlja svih homosapiensa što obitavaju na planeti, prevashodno ovih naših u užem i širem vidokrugu, uputite kompliment! Svet i mi u njemu bićemo zdraviji i lepši. I nije to sad puko hranjenje nečijeg ega, ne. To je samo ukazivanje lepote nečijeg bića koje vrlo često nije samo svesno tog. Stoga, treba mu pomoći da kroz ovu gungulu jednog običnog dana, npr neke dosadne srede korača sigurniji u sebe, srećniji, bolji. Jer – lep mu je osmeh, ta šiška baš tako sa leve strane, suknja, taj pokret rukom dok objašnjava gde je ta i ta ulica, taj razmak između prednjih zuba, prsten na palcu, ta misao koje se setio a u kojoj citira omiljenog pisca, taj specifičan glasan pozdrav, ta sposobnost da se u svakom problemu vidi pozitiva, taj romantičarski pogled dok se srče kafa, način na koji hoda dok ide ka voljenom biću… Toliko je lepote na nama i u nama. Nije stid prepoznati, podeliti to, prihvatiti, ne. Batalite kojekave predrasude! Ako želite popularnim rečnikom da se kaže, evo- Pored te i te boje, takve i takve torbe i cipela, i ovih ili onh frizura uvek u trendu je, sem osmeha, naravno i KOMPLIMENT! I, ako već slušate modne guruee, poslušajte i moju malenkost koja nepogrešivo vam zbori da KOMPLIMENT je definitivni MUST HAVE gde god se na ovoj kugli Zemaljskoj nalazili i kojim god jezikom konverzirali.

Danas je umetnost prepoznati Lepotu. A verujte, svi to umemo, uz ne mnogo truda. Tako da, počni odmah, sad! Obraduj sa tek po kojom lepom rečju tetu na kiosku, onog gospodina što svakog jutra sretneš kad ideš na posao, čiku koji čisti ulicu da bi smo mi živeli u čistoj varoši, maminu prijateljicu, komšinicu s kojom se uvek sudariš u prodavnici. Uputi kompliment i s osmehom ga primi. Ponavljanje je majka učenja. Nauči ljude da primaju komplimente i deliće ga, sve je to fino uvezana vrpca koja će se protegnuti do u nedogled ako se samo malo potrudiš.

Zarazi Svet svojim virusom prepoznavanja Lepote a vremenom sve vakcine koje su izmislili protivno tom, lagano neće više biti od koristi. Neka to bude virus od kog želimo večno „da bolujemo“. Namig!

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here