Preostali još „fini radovi“

Fudbaleri OFK „Bačke“ u finišu priprema za novu sezonu

0
613

Pod budnim okom Dejana Čelara i njegovih pomoćnika, fudbaleri OFK „Bačke“ polako privode kraju pripreme za novu superligašku sezonu.


Nakon dvonedeljnih priprema na Kopaoniku, „plavi“ svakodnevno rade u Bačkoj Palanci, kako bi start nove sezone i prvu prvenstvenu utakmicu sa „Voždovcem“ u Beogradu, dočekali što spremnije.

– Veoma sam zadovoljan pripremama koje smo sproveli na Kopaoniku. Sve što smo planirali i obavili smo tokom rada na visinskim pripremama, raportira Dejan Čelar, šef stručnog štaba OFK „Bačke“.

– Tokom ovih priprema imali smo dve jake provere, sa „Sutjeskom“ iz Nikšića prvakom Crne Gore i ekipom „Radnika“. Treća pripremna utakmica sa „Novim Pazarom“ prekinuta je u finišu prvog poluvremena pri našem vođstvu od 2:0. Prekid je usledio zbog prevelike tenzije na terenu, pa smo doneli odluku da je ne odigramo do kraja, kako bi sačuvali igrače. Novopazarci su u ovu utakmicu ušli sa mladim timom željnim afirmacije i dokazivanja.

Sa druge strane mi smo ušli superiorno u meč, kontrolisali smo ga od prvog minuta pa sve do njegovog „završetka“. Napravljena je nepotrebna tenzija, jer igrači „Novog Pazara“ nisu želeli tako lako da „polože oružje“.

Posle niza preoštrih startova koji nisu na pravi način sankcionisani od strane sudije, stvorena je zapaljiva atmosfera na terenu koja je mogla da eskalira. Nakon toga doneli smo odluku da povučemo igrače sa terena. Jednostavno nismo želeli da narušavamo dobre odnose sa Novopazarcima i da bacamo senku na sve ono što je dobro urađeno u ranijem periodu. Prvu proveru na priprema sprovedenim na Kopaoniku imali smo sa ekipom „Brusa“, zbog prevelike kiše odradili smo trening utakmicu unutar tima.

Sve u svemu, loši klimatski uslovi onemogućili su većini superligaških ekipa, posebno onih koje su se pripremale na Zlatiboru da ispune plan, a mi smo svoj program na Kopaoniku sproveli na više nego zadovaljavajući način, navodi Čelar.

Predstoji završni deo priprema, šta je planirano da se tokom njega uradi?

– Preostaje da uradimo finiš priprema pred start sezone. U ovom delu ćemo do detalja doterivati naše taktičke ideje. Očekujemo da nam se do starta nove sezone priključi još nekoliko igrača, koji će pojačati konkurenciju u ekipi. Planiran je dolazak minimum dvojice igrača do početka prvog kola. Pored toga, eventualno ćemo nastojati da dovedemo jednog ili dvojicu fudbalera do kraja ovog meseca, jasan je prvi trener bačkopalanačkog superligaša Dejan Čelar.

Grabež i Bjeloš strelci

U utakmici sa „Novim Pazarom“ su golove za OFK „Bačku“ postigli Grabež u 16. i Bjeloš u 24. minutu. OFK „Bačka“ je nastupila u sastavu: Šuljagić, Bjeloš, Ilić, Živković, Grabež, Pantić, Mićić, Đorić, Radinović, Mladenović, Makarić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here