Uređene dve bačkopalanačke plaže, kupača za sad nema zbog vremena

2
2035

BAČKA PALANKA: Kao i ranijih godina, od 2. jula zvanično je počela sezona kupanja u Bačkoj Palanci, ali posetu na dve plaže – na Dunavu i obali zalivnog jezera Tikvara, ipak diktiraju nestabilni vremenski uslovi.

O plažama brinu zaposleni u opštinskoj Ustanovi za sport i rekreaciju „Tikvara“.

– Ispunjeni su svi zakonom predviđeni uslovi, obezbeđena dežurstva spasilačke službe, postavljeni sanitarni čvorovi, istaknute table sa upozorenjima, spremni zabavni sadržaji, a nadležna opštinska komisija utvrdila je da su ispunjeni kriterijumi za javna kupališta – izjavio je Darko Božović, direktor USR „Tikvara“. – Učinili smo sve da se kupači, ali i drugi gosti koji borave u ovom delu priobalja Dunava, osećaju bezbedno i da uživaju u čarima reke i jezera.

Plaža na Tikvari

Vreme, bar do sada, nije bilo naklonjeno ljubiteljima sunčanja i plivanja. Više je uz obalu šetača, nego plivača. Nadležni su za ovu kupališnu sezonu obezbedili i neke sadržaje na plaži koji su nekoliko godina bili zaboravljeni. – Nakon više godina osposobili smo fudbalski i košarkaški teren na plaži i oni su na raspolaganju posetiocima – dodaje Božović. – Uz podršku, odnosno pomoć lokalne samouprave obezbedili smo dodatne količine peska i kamena za obe gradske plaže. Nadamo se da će tokom ovogodišnje, kao i prethodnih sezona, svi koji ovde dolaze biti savesni i da će se pridržavati uputstava i preporuka koje važe za kupače , ali i za sve one koji bilo kojim povodom borave u zoni plaža.

 

Spasioci dežuraju svakodnevno, radnim danom od 12 do 18 sati, a subotom i nedeljom od 10 do 18 sati. I ove godine na gradskoj plaži „Dunav“ za mlade su pripremljeni zabavni sadržaji. U večernjim, odnosno noćnim satima nastupaće nekoliko di-džejeva.

Dušek za Dunav

Nadležni u USR „Tikvara“ posebno upozorenje uputili su onima koji imaju naviku da plivaju u Dunavu van obeležene zone kupanja. Svi koji to čine treba obavezno da ponesu vazdušni dušek ili loptu, kako bi bili koliko – toliko bezbedni. Nadležni upozoravaju sve oni koji se odluče na takvu avanturu da to čine na vlastitu odgovornost i da posledice mogu biti kobne.

Projekat „Fokus na Bačku Palanku” realizovala je „Panonija media“ u saradnji sa „Dnevnikom“. Stavovi izneti u ovom tekstu nužno ne izražavaju stavove lokalne samouprave, koja sufinansira projekat.

2 KOMENTARA

  1. Tereni za fudbal i kosarku? To mislite na obaj betonski na tikvari zarastao u korov, sa jednim kosem i dva mala gola popreko? Pa ko ce tu igrati fudbal, vise bi ljudi trazili loptu po sumi…

  2. Ala ste je sredili svaka vam cast!Komedija ,bre cega se pametan stidi, time se budala ponosi !
    Izmet od ovih labudova pliva na sve strane, tereni zarasli u korov! Ono sto treba da bude pesak je zemlja,prasina koju svake godine samo preorete a i to ako se setite.Skolji koliko hocete,zatrpali ste kanal na spicu sa tedencijom da tako i ostane.Kruzenje vode je smesno.Produbite,i ocistite tikvaru od skoljki,nanesite pesak,ako treba i betonirajte da ne ne odnosi voda taj pesak.Prosetajte samo malo do stranda ili provale pa vidite sta se zove sredjena plaza,nije to daleko!
    Cuj sredili plazu!Slikali koseve sa 100 m..pridjite malo tamo pa vidite kako je sredjeno.
    Diletanti i komedijasi

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here