Uređene dve bačkopalanačke plaže, kupača za sad nema zbog vremena

2110

BAČKA PALANKA: Kao i ranijih godina, od 2. jula zvanično je počela sezona kupanja u Bačkoj Palanci, ali posetu na dve plaže – na Dunavu i obali zalivnog jezera Tikvara, ipak diktiraju nestabilni vremenski uslovi.

O plažama brinu zaposleni u opštinskoj Ustanovi za sport i rekreaciju „Tikvara“.

– Ispunjeni su svi zakonom predviđeni uslovi, obezbeđena dežurstva spasilačke službe, postavljeni sanitarni čvorovi, istaknute table sa upozorenjima, spremni zabavni sadržaji, a nadležna opštinska komisija utvrdila je da su ispunjeni kriterijumi za javna kupališta – izjavio je Darko Božović, direktor USR „Tikvara“. – Učinili smo sve da se kupači, ali i drugi gosti koji borave u ovom delu priobalja Dunava, osećaju bezbedno i da uživaju u čarima reke i jezera.

Plaža na Tikvari

Vreme, bar do sada, nije bilo naklonjeno ljubiteljima sunčanja i plivanja. Više je uz obalu šetača, nego plivača. Nadležni su za ovu kupališnu sezonu obezbedili i neke sadržaje na plaži koji su nekoliko godina bili zaboravljeni. – Nakon više godina osposobili smo fudbalski i košarkaški teren na plaži i oni su na raspolaganju posetiocima – dodaje Božović. – Uz podršku, odnosno pomoć lokalne samouprave obezbedili smo dodatne količine peska i kamena za obe gradske plaže. Nadamo se da će tokom ovogodišnje, kao i prethodnih sezona, svi koji ovde dolaze biti savesni i da će se pridržavati uputstava i preporuka koje važe za kupače , ali i za sve one koji bilo kojim povodom borave u zoni plaža.

[wonderplugin_slider id=26]

 

Spasioci dežuraju svakodnevno, radnim danom od 12 do 18 sati, a subotom i nedeljom od 10 do 18 sati. I ove godine na gradskoj plaži „Dunav“ za mlade su pripremljeni zabavni sadržaji. U večernjim, odnosno noćnim satima nastupaće nekoliko di-džejeva.

Dušek za Dunav

Nadležni u USR „Tikvara“ posebno upozorenje uputili su onima koji imaju naviku da plivaju u Dunavu van obeležene zone kupanja. Svi koji to čine treba obavezno da ponesu vazdušni dušek ili loptu, kako bi bili koliko – toliko bezbedni. Nadležni upozoravaju sve oni koji se odluče na takvu avanturu da to čine na vlastitu odgovornost i da posledice mogu biti kobne.

Projekat „Fokus na Bačku Palanku” realizovala je „Panonija media“ u saradnji sa „Dnevnikom“. Stavovi izneti u ovom tekstu nužno ne izražavaju stavove lokalne samouprave, koja sufinansira projekat.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here