Vicešampioni DVD „Despotovo“ na prijemu kod predsednika opštine

1766

BAČKA PALANKA: Predsednik opštine Bačka Palanka Branislav Šušnica upriličio je danas (25.07.) prijem vatrogasnog podmlatka Dobrovoljnog vatrogasnog društva „Despotovo“ iz Despotova.


Sara Oliver

DVD Despotovo učestvovalo je na VII državnom takmičenju vatrogasnog podmlatka (6- 12 godina), održanom u Zaječaru 7. i 8. jula 2018. godine, sa dve ekipe koje su predstavljale svoje dobrovoljno vatrogasno društvo, opštinu Bačka Palanka i južnobački okrug. Ženska ekipa zauzela je drugo, a muška ekipa šesto mesto na takmičenju.

Sara Oliver, iz ekipe vicešampiona na državnom takmičenju ima 11 godina i kaže da joj ova medalja mnogo znači i da je bila presrećna kad je shvatila da su osvojili drugo mesto.

„Za takmičenje smo se spremali tri meseca. Volim što sam deo ove ekipe i dalje ću nastaviti ovim da se bavim, jer se pre svega svi družimo

Radoslav Milutinović

Predsednik DVD „Despotovo“ i predsednik Opštinskog vatrogasnog saveza Radoslav Milutinović rekao je da je tradicija ovog društva duga, još od 1933., a da su deca sastavni deo DVD „Despotovo“ od samog početka.

„Sa OŠ „Braće Novakov“ imamo odličnu saradnju i njihovi učenici prolaze naše obuke. Svake godine raste interesovanje dece da se uključe u rad ovog društva. Ovde stiču znanje iz protivpožarne zaštite, tačnije edukujemo ih koje su to potencijalne opasne situacije i kako u njima da reaguju“, rekao je Radoslav Milutinović.

On je istakao i značaj podrške lokalne samouprave jer da te podrške nema, Milutinović kaže da bi se sva vatrogasna društva ugasila.

Branislav Šušnica

U našoj opštini ima četiri Dobrovoljna vatrogasna društva – u Despotovu, Pivnicama, Silbašu i Tovariševu. Predsednik opštine Bačka Palanka, Branislav Šušnica ističe značaj postojanja ovih društava i kaže da je važno podržati najmlađe pre svega u ovakvim, humanitarnim namerama.

„Mi kao opština stojimo iza svih Vatrogasnih društava i njihovih akcija jer su oni prvi koji izlaze na teren. Iz ličnog iskustva znam koliki je značaj DVD-a jer sam i sam prošle zime imao požar, zapalio mi se odžak, a prvi koji su izašli na teren je ekipa DVD iz Silbaša“, rekao je Šušnica.

Ekipi podmlatka, predsednik opštine je čestitao na ostvarenom uspehu i za narednu godinu poželeo zlatnu medalju.

Ono što očekuje DVD „Despotovo“ je olimpijada u Sloveniji 2021.

[wonderplugin_slider id=26]

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here