Komunalna inspekcija apeluje na uređivanje površina ispred stambenih i poslovnih objekata

2
2427

Zaštita životne sredine trebalo bi da je u svesti svakog od nas. Čišćenje smeća i održavanje zelenih površina ispred stambenih i poslovnih objekata je obaveza vlasnika istih. Shodno tome komunalna inspekcija Opštinske uprave opštine Bačka Palanka podseća na propisana prava i dužnosti vršilaca i korisnika komunalnih usuga.


Komunalna inspekcija Opštinske uprave opštine Bačka Palanka podseća građane i privredne subjekte sa teritorije opštine Bačka Palanka da su Odlukom o komunalnim delatnostima („Sl. list Opštine Bačka Palanka“ broj 12/2013 i 14/2017) propisana prava i dužnosti vršilaca i korisnika komunalnih usluga.

Shodno tome, mole se građani i privredni subjekti da:

  • izvrše čišćenje javne površine ispred svojih stambenih i poslovnih objekata tako što će ukloniti smeće, biljne ostatke i druge nečistoće, kao i građevinski materijal ukoliko za deponovanje istog nisu ishodovali odobrenje nadležnog organa;
  • izvrše košenje trave i orezivanje zelenila na površinama ispred svojih stambenih i poslovnih objekata.

 

Nepoštovanje ovih odredbi predstavlja prekršaje za koje su zaprećene novčane kazne od 10.000,00 do 200.000,00 dinara.

Dodatne informacije mogu se dobiti od komunalne inspekcije Opštinske uprave opštine Bačka Palanka- Odeljenje za privredu, na brojeve telefona:
021/21-01-145 i 021/21-01-146.

2 KOMENTARA

  1. Sad ste se setili kada Vam predsednik dolazi u avgustu . Gde ste do sada bili sa apelima vasim grad kao dzungla izgleda a zadnjih dana se uzurbano kosi trasa kuda predaednik Vas treba da prodje. SRAMOTA DA VAS JE

  2. A sta je sa ulicim Jugoslovenske Armije,gde su ostavljeni panjevi od posecenog drveca od pre 5 godina,a posle radova na neparnoj strani od uske ulice do Z.Zrenjanina,zemlja je samo nabacena,toliko je neravno da moze noga da se slomi. Kad se doda jos trava koja nije pokosena,da sve to sakrije,pravi centar grada!

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here