Komunalna inspekcija apeluje na uređivanje površina ispred stambenih i poslovnih objekata

2760

Zaštita životne sredine trebalo bi da je u svesti svakog od nas. Čišćenje smeća i održavanje zelenih površina ispred stambenih i poslovnih objekata je obaveza vlasnika istih. Shodno tome komunalna inspekcija Opštinske uprave opštine Bačka Palanka podseća na propisana prava i dužnosti vršilaca i korisnika komunalnih usuga.


Komunalna inspekcija Opštinske uprave opštine Bačka Palanka podseća građane i privredne subjekte sa teritorije opštine Bačka Palanka da su Odlukom o komunalnim delatnostima („Sl. list Opštine Bačka Palanka“ broj 12/2013 i 14/2017) propisana prava i dužnosti vršilaca i korisnika komunalnih usluga.

Shodno tome, mole se građani i privredni subjekti da:

  • izvrše čišćenje javne površine ispred svojih stambenih i poslovnih objekata tako što će ukloniti smeće, biljne ostatke i druge nečistoće, kao i građevinski materijal ukoliko za deponovanje istog nisu ishodovali odobrenje nadležnog organa;
  • izvrše košenje trave i orezivanje zelenila na površinama ispred svojih stambenih i poslovnih objekata.

[wonderplugin_slider id=26]

 

Nepoštovanje ovih odredbi predstavlja prekršaje za koje su zaprećene novčane kazne od 10.000,00 do 200.000,00 dinara.

Dodatne informacije mogu se dobiti od komunalne inspekcije Opštinske uprave opštine Bačka Palanka- Odeljenje za privredu, na brojeve telefona:
021/21-01-145 i 021/21-01-146.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here