Najviše novca za vodovodne i kanalizacione mreže

919
Foto: Ilustracija

Na 98. sednici opštinskog veća razmatran je šestomesečni izveštaj izvršenja opštinskog budžeta, izveštaji javnih preduzeća koji su prema rebalansu opštinskog budžeta, načinili i svoje, ali i dva nova projekta za koje je opština konkurisala u Pokrajinskom sekretarijatu za poljoprivredu.


Ukupni prihodi za period januar-jun 2018 su 692,461,004.68 dinara, što predstavlja 41 odsto od planiranih prihoda. Rashodi za isti period iznose 725,835,434.56, a to je 43 odsto od iznosa predviđenog po planu budžeta za 2018.

„Započeli smo velike infrastrukturne projekte u prvom i drugom kvartalu ove godine i mislim da je izvršenje budžeta moglo biti bolje, ali smo zadovoljni“, rekao je predsednik opštine Bačka Palanka Branislav Šušnica.

[wonderplugin_slider id=26]

 

Najviše izmena u raspoloživim sredstvima ima JKP „Komunalprojekt“ za koje je, prema rebalansu, opredeljeno najviše sredstava. Kako je rekao direktor „Komunalprojekta“, Aleksandar Bogunović sredstva će se utrošiti na rekonstrukciju vodovodnih mreža, dogradnju i izgradnju kanalizacije, i nabavku autosmećara.

„Planirane investicije odnose se na rekonstrukciju vodovodne mreže u ulici Dunavska obala i Ive Lole Ribara u Bačkoj Palanci, kao i u Obrovcu. Takođe, u cilju smanjenja gubitaka vode na vodovodnoj mreži vršiće se zamena vodomera u naseljenim mestima u opštini Bačka Palanka. Za ove investicije prema prvobitnom planu „Komunalprojekta“, sredstva nisu bila opredeljena“, rekao je Bogunović.

Pored radova na vodovodnoj mreži, radiće se i na kanalizacionim mrežama. Na potezu Bagremara vršiće se dogradnja kanalizacije, a izgradnja fekalne kanalizacije očekuje se u Mladenovu.

Dva konkursa na koje je opština Bačka uzela učešće vezana su upravo za realizaciju projekata izgradnje kanalizacije u Mladenovu, ali i za sanaciju vodovodne mreže u Obrovcu.

„Komunalprojekt“ će dobiti i novo vozilo, tačnije autosmećar, kao i rajder za košenje.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here