Privedena 32 hrvatska navijača u Srbiji

505

Ukupno 32 hrvatska navijača biće privedena tužiocima i sudijama za prekršaje. Od tog broja, policija je privela 28 hrvatskih navijača zbog jučerašnjeg divljanja na benzinskoj pumpi kod Vrčina. Navijači su iz te pumpe izneli veću količinu pića ne plativši ga, ispisali ustaške simbole, prevrtali kontejnere.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je da je policija zaustavila na auto-putu više od 400 hrvatskih navijača, i da je detaljnom kontrolom navijača i njihovih vozila policija je pronašla veću količinu drvenih i metalnih palica, nekoliko sekira i baklji, kao i manju količinu narkotika, navodi se u saopštenju.

„U policijske stanice u Nišu i Grockoj sprovodi se 32 navijača koji će biti privedeni nadležnim tužiocima i sudijama za prekršaje. Policija je kod nekih navijača pronašla i robu koju su ukrali na jednoj benzinskoj stanici kod Vrčina, tačnije cigarete, piće i igračke sa akciznim markicama Republike Srbije. Zbog divljanja na benzinskoj stanici sudiji za prekršaje biće privedeno 28 navijača zbog izvršenog prekršaja nepristojno, drsko i bezobzirno ponašanje u grupi, za šta je zaprećena zatvorska kazna od 30 do 60 dana“, objasnio je ministar Stefanović.

Nekoliko stotina hrvatskih navijača uputilo se, kroz Srbiju, u Sofiju, gde je Hajduk juče igrao revanš meč 2. kola kvalifikacija za Ligu Evrope protiv tamošnje Slavije, i slavio rezultatom 3:2. Pre utakmice napravili su ovaj incident u Srbiji, a privedeni su u povratku.

Uhapšeni navijači će tokom dana iz policijske stanice u Grockoj biti prebačeni u Gradsku policiju, tzv. „29. novembar“ gde će ih, po skraćenom postupku, saslušati dežurni prekršajni sudija. Prekršajno će odgovarati za drsko ponašanje i izazivanje nereda u grupi.

Bez krivičnih prijava za ukradenu robu

Kako nezvanično saznaje N1, iako je određena roba, poput cigareta, nestala sa benzinske pumpe u Vrčinu, protiv navijača neće biti podnošene krivične prijave, pošto vrednost robe ne prelazi veći iznos kada se podeli na broj onih koji su počinili prestup.

Ministar je upozorio sve one koji se kreću Republikom Srbijom, i naše državljane i naše goste, da se ponašaju u skladu sa propisima i da poštuju zakone Srbije.

„Svako divljačko ponašanje, ponašanje koje uznemirava građane Srbije, nanosi im materijalnu štetu ili ugrožava njihovu bezbednost, biće oštro sankcionisano“, poručio je Stefanović.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here