Veliki bod Bačke u Kruševcu protiv Napretka

597
KRUŠEVAC: Remi pod Bagdalom, po gol sa obe strane. Za Kruševljane malo, gostima iz Bačke Palanke bod dovoljan… OFK Bačka ponovo nosi vredan bod iz Lazarevog grada.

Napredak – OFK Bačka 1:1 (0:1)

Kruševac – Stadion: Gradski. Gledalaca: 3.000. Sudija: Lazar Lukić. Pomoćnici: Uroš Stojković i Dragan Bogićević (svi iz Beograda). Žuti kartoni: Vulić (Napredak), Grabež, Ilić, Bjeloš (OFK Bačka). Strelci: 0:1 Gavrić u 29, 1:1 Ndiaje u 69. minutu.

NAPREDAK: Ni. Petrović, Boranijašević, Veškovac, Ostojić, Ne. Petrović, Kostić, Ndiaje, Baha (od 65. Eskić), Vulić, Vukanović, Alivodić (od 46. Rušević).

OFK BAČKA: Zogović, Bjeloš, Ilić, Živković, Grabež, Bajić (od 86. Radinović), M. Pantić, Đorić, Gavrić (od 62. Mladenović), Mićić (od 64.Spremo), Makarić.


Remi pod Bagdalom, po gol sa obe strane. Za Kruševljane malo, gostima iz Bačke Palanke bod dovoljan… OFK Bačka ponovo nosi vredan bod iz Lazarevog grada.

Posle uvodnog opipavanja pulsa zapretili su Čarapani u 14. minutu preko Alivodića, koji se izvukao iskosa, po levoj strani i odapeo „strelu”, ali uspešan je, već na prvom ispitu, bio golman Zogović. Tri minuta kasnije kombinovali su Vulić i Vukanović, usledila je povratna za Bahu, a on sa ivice kaznenog prostora poslao loptu Zogoviću u naručje.

Pronašao je Alivodić, koji je čestom promenom strane pokušao da zbuni protivničku odbranu, po dijagonali Ndiaje, skočio je Senegalac i glavom poslao loptu tik iznad mesta gde se spajaju stativa i prečka. Dva minuta kasnije, u 26. – najbolja prilika za domaće: posle lepe akcije u odličnoj prilici našao se Vukanović, šutirao kao iz topa, a panterskom reakcijom Zogović je uspeo da sačuva mrežu. Na odbijenu loptu natrčao je Nemanja Petrović, ali još jednom je fanastično intervenisao golman gostiju.

A, onda u 29. minutu hladan tuš za domaće navijače. U jednom od retkih napada izborili su se nebesko-plavi za korner. Nakon udarca iz ugla, u velikoj gužvi najsnalažljiviji je bio Gavrić i sa desetak metara, pronašao put do Napretkovog gola – 0:1!

Probao je kapiten Čarapana Vulić da uspostavi rezultatsku ravnotežu u 38. minutu, u prvom  pokušaju izblokirao ga je Ilić, a u nastavku akcije tukao je silovito sa distance, ali Zogović je spustio rampu ispred svoje mreže.

Prve prozivke sa tribina usledile su već početkom drugog poluvremena. Bunili su se navijači sa „zapada”, što je sa terena povučen Alivodić, što novajlija Baha uživa poverenje, a igra slabo. Prvi horski zvižduci začuli su se sa „istoka”. Poslušao je Kosanović savete sa tribina i umesto Bahe poslao na teren Eskića

Napredak je napadao, evidentna je bila želja kod igrača, ali malo je bilo smislenih akcija. Ofanziva se, ipak isplatila. U 69. minutu, korner je izveo kapiten Vulić, usledio je pravi „glavomet”, koji je okončao Ndiaje, smestivši loptu iza Zogovićevih leđa. Usledila je erupcija oduševljenja, Senegalac je poljubio grb na dresu, a sa svih strana je zagrmelo „IbroIbro”!

Do kraja, pokušavali su Čarapani da stignu do potpunog preokreta, bilo je prilika, ali ne i golova.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here