Dosta posla do kraja godine

2040

NOVA GAJDOBRA: U mestu sa najlepše uređenim centrom sela, Novoj Gajdobri, planiraju da do kraja godine realizuju dosta poslova. O detaljima smo se upoznali u razgovoru sa predsednikom Saveta MZ Nova Gajdobra, Mladenom Lučićem.

– U narednom periodu je realno ostvariva realizacija prve faze izgradnje nova zgrade Mesne kancelarije zašta nam je odlukom o rebalansu budžeta Opštine odobreno 2 miliona dinara. Projektna dokumentacija je spremna, a sada sve zavisi od raspisivanja javne nabavke. Do kraja godine očekujemo i dalje uređenje centra sela gde se nadamo donaciji kompanije “Al Rawafed” u manjem iznosu, a deo ćemo dobiti od Opštine Bačka Palanka. Tu pre svega mislim na asfaltiranje trotoara od magistralnog puta do prodavnice Park, a videćemo u kojoj dužini ćemo to uraditi.Takođe, planiramo da uredimo plato od 16 kvadratnih metara na mestu nekadašnje pekare “Obrad”, da stavimo behaton, klupe i jedno stajalište za bicikla. U planu su nam i dalja ulaganja u oplemenjivanje prostora kod sportskih terena gde smo postavili klupe i stolove sa dva roštilja. Do kraja godine bi trebali da postavimo još jedan komplet stolova i time bi zaokružili uređenje tog prostora za ovu godinu.

Nova Gajdobra: Postavljeni roštilji i klupe (Foto: Nikola Janičić)

Sve ono što smo planirali da uradimo to smo i realizovali. Postavljena je česma kod pijace, a pijačni prostor je kompletiran u celosti. Takođe, planiramo da ozelenimo prostor od sportskih terena do ulice Maršala Tita, navodi Lučić.

Naš sagovornik je najavio od 13. do 16. septembra održavanje “Dana kolonizacije” u Novoj Gajdobri. Na toj manifestaciji je planirano da bude dečja predstava,guslarsko veče i veče poezije, veče KUD-ova sa gostima i poslednjeg dana manifestacije sklapanje manjeg mozaika od čepova na sportskim terenima u saradnji sa organizacijom ”Čepom do osmeha”.

– Dugujemo zahvalnost lokalnoj samoupravi i, pre svega, predsedniku Opštine koji je prepoznao i podržao ovu manifestaciju. Očekuje nas do kraja godine i koncert KUD-a “Jovan Dučić” koji dobro radi. Podržala ga je i Mesna zajednica, doduše sa skromnim sredstvima, pomoći ćemo i organizaciju godišnjeg koncerta i u svemu drugome što možemo da pomognemo, tu smo, pomoći ćemo, dodaje Lučić.

Predsednik Saveta MZ Nova Gajdobra navodi i negativnu pojavu, odnosno povećan broj incidenata i vandalskih akcija od strane nesavesnih žitelja.

– Devastiran je određeni broj kanti za smeće, jedna garnitura stolova je oštećena, tako da smo sve te slučajeve prijavili policiji koji će se pozabaviti time u narednom periodu. Takve aktivnosti ne služe nikome na primer.

Zadovoljni smo održavanjem komunalne higijene u selu, moglo bi to i bolje, a imamo obećanje od JKP “Komunalprojekt” da će košenje zelenih površina biti redovnije. Trenutno realizujemo projekat sa Fondacijom „Carlsberg i Dundjerski“ u postavljanju tri reciklažna ostrva opremljena sa kontejnerima. U prvoj fazi ćemo razdvajati plastiku, aluminijumske konzerve i papir. Zahvalio bih se ovim povodom žiteljima koji uredno odlažu PET ambalažu na predviđena mesta i tako doprinose očuvanju životne sredine.

Deponija je čišćena, međutim to nikad ne traje dovoljno dugo. Već deset dana nakon čišćenja ona bude zakrčena. Gledaćemo da je do kraja godine još jednom očistimo, ali su i žitelji Nove Gajdobre delom krivi, jer odlažu otpad odmah na ulazu deponije i ona se zakrči. Moraćemo da povedemo više računa o tome, a i komunalni inspektori su nadležni da to rešavaju.

Na kraju bih naglasio da su ingerencije Mesne zajednice male i da se svode na prosleđivanje pritužbi žitelja. Želim da poručim našim Novogajdobranima da svaka njihova pritužba završi na pravoj adresi pred nadležnim organima, zaključuje predsednik Saveta MZ Nova Gajdobra, Mladen Lučić.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here