Uslovne kazne i proterivanje iz Srbije za šest hrvatskih navijača

724

Šestorica od 13 hrvatskih navijača „Torcide“ nagodila su se sa Drugim osnovnim tužilaštvom i priznala krivicu za tešku krađu na benzinskoj pumpi u Vrčinu prošle sedmice, za uslovne kazne zatvora i proterivanje iz Srbije.


Oni su već proterani iz zemlje, kažu u sudu.

Sporazum o priznanju krivičnog dela između šestorice okrivljenih i Drugog osnovnog tužilaštva u Beogradu zaključen je u sredu, a potvrdio ga je sud.

Portparolka Drugog osnovnog suda Irina Kovačević rekla je Tanjugu da je sud potvrdio sporazum prema kojem su okrivljeni osuđeni na uslovne kazne od šest meseci zatvora, sa rokom provere od dve godine i meru proterivanja stranaca iz zemlje od tri godine.

Ostalih sedam navijača „Torcide“ koji se terete za krivično delo teška krađa, još se nalaze u pritvoru Okružnog zatvora u Beogradu, koji im je određen u nedelju zbog opasnosti od bekstva.

[wonderplugin_slider id=24]

 

Ovih 13 navijača su prošlog petka bili oslobođeni u prekršajnom postupku za kršenje Zakona o javnom redu i miru, ali su zadržani zbog sumnje da su izvršili krivično delo, pa je slučaj protiv njih preuzelo tužilaštvo.

Što se tiče drugih 14 navijača splitskog „Hajduka“, koji su u petak bili privedeni zbog krađe iz prodavnice na benzinskoj pumpi u Vrčinu i ispisivanja ustaških grafita, njih je sudija za prekršaje u Beogradu osudio u petak na po 15 dana zatvora.

Oni su osuđeni za prekršaj i odmah su prebaceni u zatvor u Padinsku Skelu na izdržavanje kazne, mada imaju pravo da ulože žalbu na ovu presudu.

Takođe, Prekršajni sud u Nišu osudio je tri navijača na novčane kazne od po 20.000 dinara, jer su kod njih su pronađene baklje, metalne i drvene palice i sekire.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here