Jutarnji: Bajagin nastup otkazan zbog inicijative branitelja

824

Nastup Bajage i Instruktora na Danima piva u Karlovcu otkazan je, a razlog za takvu odluku, koja je razočarala brojne Bajagine obožavaoce u Hrvatskoj, krije se u pritisku dela braniteljskih udruženja i branitelja koji su izrazili negodovanje mogućnošću njegovog gostovanja, piše Jutarnji list.

Kako je najavljeno u programu 32. karlovačkih Dana piva, desetodnevne manifestacije koja počinje 31. avgusta, Bajaga je trebalo da nastupi 3. septembra, međutim, dvadesetak dana pre održavanja manifestacije njegov je nastup izbačen s programa. Anita Tuček, direktorka prodaje u karlovačkoj tvrtki Fest d.o.o. koja je zadnjih pet godina koncesionar Dana piva, potvrdila je prva ovu informaciju.

„Ja sam samo koncesionar i dajem predlog izvođača, organizator je Grad Karlovac i njih pitajte zašto je došlo do otkazivanja Bajaginog koncerta. Oni su sada, navodno, osluškivali puls grada i odlučili se na taj potez, iako je lista izvođača bila je poznata već šest meseci“, rekla je Tuček.

U Gradu Karlovcu na čijem je čelu HDZ-ovac Damir Mandić objasnili su kako je došlo do otkazivanja Bajaginog koncerta.

„Kod pripreme programa Dana piva, svake godine u obzir se uzima 15-ak izvođača s kojima se dogovara nastup skladno njihovim slobodnim terminima, programskom konceptu i finansijskim okvirima. Jedan od tih 15 izvođača bio je i Momčilo Bajagić – Bajaga. Skladno načelima kojima se vodimo kod odabira kao što su slobodni termini, programski koncept i finansijski okviri, odabrano je deset izvođača među kojima nije Bajaga“, odgovor je Grada Karlovca na upit iz Jutarnjeg lista, u kom ne stoji da je razlog negodovanje branitelja.

[wonderplugin_slider id=26]

 

A da ono postoji potvrdio je Jutarnjem Petar Banić, predsednik Koordinacije svih udruženja proisteklih iz Domovinskog rata u Karlovačkoj županiji.

„Bilo je negodovanja, jer nije u redu da takav pevač za kog se zna da je u Kninu 1993. pevao četničke pesme nastupa u Karlovcu, gradu čije su snage bile na prvoj crti bojišta. Grad nije spreman da sluša njegove četničke pesme na javnom prostoru, jer je to čista provokacija“, rekao je Banić.

Bajaga je već dva puta nastupao u Karlovcu i to 2011. godine, u februaru i decembru i tada nije bilo nikakvih problema.

„Ti su nastupi bili u zatvorenim prostorima, ali sada govorimo o javnom prostoru i to je sasvim nešto drugo. Kad dođemo u grad i, recimo, sednemo u kafić ne želimo da slušamo njegove pesme“, rekao je Banić.

Bajagin menadžment: On nikada nije pevao to što mu se pripisuje

„Bajaga lično ne želi da komentariše otkazivanje koncerta. On nikada nije pevao to što mu se pripisuje i ne želi da pravda takve stvari. U Hrvatskoj je popularan pevač, ima brojne obožavaoce i to je jedina prava istina. Pred Bajagom su još tri koncerta u Hrvatskoj kojima se radujemo i ovaj događaj nije doveo u pitanje nijedan od tih nastupa“, rečeno je Jutarnjem listu iz Bajaginog menadžmenta.

Prvi sledeći koncert Bajage i Instruktora u Hrvatskoj je 17. avgusta u Varaždinu, gde će nastupiti prvog dana Špancirfesta.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here