Srebro za zlatnu Jovanu

Odbojkašica Jovana Zelenović sa pionirskom reprezentacijom Srbije osvojila srebrnu medalju na Balkanskom prvenstvu

1332

Na prvenstvu Balkana, održanom u Somboru, pionirska odbojkaška ženska reprezentacija Srbije osvojila je srebrnu medalju u konkurenciji Turske, Rumunije, Grčke, Bugarske i Crne Gore.


Na putu do najsjajnijeg odličja, Srbiju je zaustavila Turska koja ih je u finalnom susretu savladala sa 3:1. Izabranice trenera Željka Šćepanovića pre finalnog meča su ostvarile četiri pobede, savladavši Grčku, Bugarsku i Crnu Goru sa po 3:0, dok su Rumunke pobedile sa 3:1.

U sastavu srpske reprezentacije nalazila se Bačkopalančanka Jovana Zelenović, koja je imala velikog udela u osvajanju drugog mesta. Bilo je ovo prvo veće takmičenje za mladu bačkopalanačku odbojkašicu, koju je u tajne odbojke uveo trener „Panonije“ Stevan Nikolajević.

U istoriji bačkopalanačkog sporta veoma retko se dešavalo, da jedna  sportistkinja nosi dres sa državnim grbom i da na važnom takmičenju stigne do osvajanja medalje. Jovana će pre svega iz tog razloga, zlatnim slovima biti upisana u anale sporta u našoj opštini.

Odbojkaški stručnjaci su jednodušni u oceni da je ovo samo početak uspona ove izuzetno darovite odbojkašice, koja je u ovom trenutku velika budućnost srpske odbojke. U godinama koje su pred nama ova četrnaestogodišnja odbojkašica će prema proceni odbojkaških eksperata biti okosnica mlađih selekcija naše zemlje, sa kojima će po svemu sudeći nastaviti niz u osvajanju medalja započet na ovogodišnjem Balkanskom šampionatu održanom u Somboru.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here