„Vizićki susreti planinara“

Aktivnosti planinarskog društva „Ravničar“ iz Bačke Palanke

781

Planinarsko društvo „Ravničar“ iz Bačke Palanke, ne prestaje sa aktivnostima. Početkom avgusta društvo je organizovalo veoma uspešnu petu zaredom akciju „Vizićki susreti planinara“.


– Pored članova našeg društva u akciji su učešće uzeli i naši gosti iz novosadskih planinarskih društava „Železničar“, „Poštar“, „Naftaš“ i „Fruška Gora“, kao i „Sirig“ iz Siriga, „Vilina vodica“ iz Bukovca, „Spartak“ iz Subotice“, „Busije“ iz Glamoča ali i nekoliko građana iz Bačke Palanke.

Osamdeset planinara i ljubitelja prirode učestvovalo je u „Vizićkim susretima planinara“, koji su pešačili 22 kilometra. Tokom ove akcije planinari su obišli jezera Bruje i Moharač – kaže Ognjan Ivančić član PD „Ravničar“. Nakon završetka akcije i povratka u Vizić, učesnike akcije je čekao zajednički ručak i nastavak druženja.

– Zahvaljujem se bačkopalanačkoj lokalnoj samoupravi, Turističkoj organizaciji Bačka Palanka kao i članovima našeg društva na pomoći. Bez njihove pomoći i podrške, akcija sigurno ne bi bila ovako uspešna. Od naredne godine ova planinarska tura, trebala bi da bude tradicionalna – napominje Ivančić.

Planinarsko društvo „Ravničar“ za 16. septembar najavljuje tradicionalni Dan pešačenja građana, koji organizuje Planinarski savez Srbije. Dan pešačenja građana održaće se u Bačkoj Palanci.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here