Kompletni program FEP-a

0
598

Festival ekološkog pozorišta za decu i mlade FEP

od 23. do 26. avgusta u Bačkoj Palanci

Pod sloganom „Maštu na vlast“ovogodišnje izdanje FEP-a donosi bačkopalanačkoj publici predstave iz Srbije, Hrvatske, Turske i Rusije. Tokom četiri dana Festivala, u sali Gradskog bioskopa, nastupiće šest profesionalnih pozorišnih trupa u takmičarskom programu, po izboru selektorke, dramaturškinje Tijane Grumić.


Takmičarski program:

„SEME CRVENE ŠLjIVE” pozorišta Tarla Faresi iz Izmira (Turska)

„TONKA BONTONKA”, gradskog kazališta – Scena Gorica iz Velike Gorice (Hrvatska),
„PRVA PRIČA”, pozorišta „Točka na I“ iz Zagreba (Hrvatska),
„ZOOTEKA” pozorišta Pinokio iz Beograda (Srbija),
„PAPIRNI” Kulturnog centra Smederevska Palanka i gradskog pozorišta Scena Lutka, Smederevska Palanka, (Srbija) i

„MAČKA, DROZD I PETAO” Centra za savremenu dramaturgiju iz Ekaterinburga (Rusija).

“Važno je napomenuti da uz već postojeći tematski okvir koji Festival ekološkog pozorišta podrazumeva (zaštita životne sredine, ekologija i ekologija duha), te ovogodišnji festivalski moto – Maštu na vlast – kao i moj poziv da upravo mašta bude osnovni kriterijum kojim se stvaraoci vode pri kreiranju predstava, prijavljene trupe u potpunosti su ispunile moja očekivanja i ukazale mi na raznovrsnost (kako u formi, tako i u sadržini) pozorišnog stvaralaštva za decu i omladinu”, Istakla je Tijana Grumić u obrazloženju selektora.
U revijalnom delu programa, namenjenom starijim posetiocima Festivala, biće odigrane dve predstave predstave – „ŠINE“ Dramskog studija „Ćoše“ iz Obrenovca i „KRALj IBI” Dramskog studija mladih Gradskog pozorišta Bečej. Kao i svake godine, deca i mladi imaće priliku da učestvuju u celodnevnim kreativnim radionicama, dok je večernji program tradicionalno rezervisan za nastupe poznatih muzičkih grupa i didžejeva.

Pročitajte detaljnije o radionicama na fotografijama:

NA FEP-u ove godine nastupaju bendovi ​MINILINIJA, UV, MULTIETNIČKA DISCIPLINA I STEREO BANANA. Tradicionalno veče elektronske muzike upotpuniće Uroš Deak, LNC i Vladimir Aćić b2b kLaus​. 
Prateći program Festivala održavaće se u dvorištu AMK „Bačka“.
Festival je ove godine podržan od strane Ministarstva kulture i informisanja, Karlsberg i Dunđerski fondacije kao i Opštine Bačka Palanka.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here