Đoković konačno osvojio Sinsinati i ušao u tenisku istoriju

817

Novak Đoković je večeras konačno osvojio Masters u Sinsinatiju, jedini od devet turnira iz serije 1000 koji mu je nedostajao, pobedivši u finalu dosadašnjeg sedmostrukog pobednika i svog velikog rivala Rodžera Federera rezultatom 6:4, 6:4.


Time je Đoković postao prvi teniser koji je osvojio sve masters turnire u modernoj eri tenisa, odnosno tzv. Zlatni masters.

Našem asu ovo je ukupno 70. titula u karijeri, od toga 31 iz masters serije što je za dve manje od Nadala koji vodi na ovoj listi, a četiri više od Federera.

Novak je odigrao perfektan meč. U prvom setu bio je siguran na svoj servis, a bila mu je dovoljna jedna od tri brek lopte koje je imao. U drugom je usledio manji pad koncentracije što je Rodžer iskoristio i poveo sa 2:0. Međutim, to nije uticalo na njegovu igru, vraća se ekspresno u meč i oduzima dva servisa protivniku, u trećem i sedmom gemu. Svoj servis je potom do kraja čvrsto držao za konačan trijumf posle sat i 20 minuta igre, a sve vreme imao je i sjajnu podršku sa tribina.

Ovo je bio prvi duel Srbina i Švajcarca posle dve i po godine, Novak sada vodi u pobedama 24:22. Interesantno je da je Federer do sada sedam puta na ovom turniru igrao finale i svaki put osvajao trofej, dok je s druge strane Đoković pet puta bio u finalu i nijednom nije uspeo da slavi, a u tri navrata ga je pobeđivao upravo Rodžer.

Đoković je pobedom osvojio svih 1.000 bodova i sa 4.445 se u ukupnom poretku tenisera popeo na šesto mesto ATP liste. Ujedno mu je pripala i novčana nagrada od 1.088.450 dolara.

Sada sledi poslednji gren slem sezone koji 27. avgusta počinje na terenima u Njujorku, dok je žrebanje parova u petak.

Stotridesetosmo izdanje US opena će ove godine imati rekordni nagradni fond u istoriji tenisa od 53 miliona dolara.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here