Pregršt programa za četvrt veka Velikogospojinskih dana u Novom Bečeju

506

Novobečejski Velikogospojinski dani ovog leta će se održati od 23. do 27. avgusta.


Porodična manifestacija koja će proslaviti četvrt veka postojanja, svake godine privlači sve veći broj posetilaca iz zemlje i regiona, tako da se njihov broj procenjuje na preko dvesta hiljada.

Tokom pet dana gosti će moći da uživaju u hrani, piću, predivnom ambijentu male varošice pored Tise, ali i u hitovima pevača Sergeja Ćetkovića, Nine Badrić i Halida Bešlića. Svi programi su besplatni.

Prema rečima Saše Dujina, direktora Turističke organizacije Opštine Novi Bečej, ovo mestašce pored prirodnih lepota krasi i gradska slava Velika Gospojina.

– Program počinje u četvrtak u 20 sati otvaranjem Ulice zanatskog piva koja sada već postaje tradicionalna. Petak je namenjen početku Poljo-festa i Etno-bazara, kuvanju ribljih čorbi, dok će se uveče održati koncerti tamburaških bandi i benda Apsolutno romantično.

[wonderplugin_slider id=26]

 

Subota je rezervisana za najmlađe i oni će moći da se zabave u Avliji zabavliji i Persu dečjoj ulici. Istog dana uveče, nastupaće mađarski rok bend Piramiš, pevačica Nina Badrić, i u kasnim večernjim satima Sergej Ćetković.

Nedelja popodne je namenjena za ljubitelje Revije paradne zaprege, a organizovan je i plivački maraton od Starog do Novog Bečeja. Poslednjeg dana vikenda održaće se koncert Amadeus benda i Halida Bešlića – izjavio je Dujin.

Tokom Velikogospojinskih dana odvijaće se veliki broj aktivnosti širom grada. Građani će biti u mogućnosti da posete brod Rečne flotile Vojske Srbije koji će uploviti u marinu. Takođe, moći će da vide naoružanje i opremu Specijalne brigade i Prve brigade kopnene vojske

Na Etno-bazaru će se od petka do nedelje predstaviti stari zanati i prodavaće se proizvodi ručne izrade.

Ljubitelji piva će od 24 do 26. augusta biti u prilici da uživaju u ponudi preko četrdeset zanatskih pivara.

U Gimnazijskoj ulici nastupaće ulični svirači i di-džejevi. U gradu će biti održan i moto-susret u organizaciji moto-kluba „MC Road Runners“. Poljo-fest, kao najveća podmanifestacija Velikogospojinskih dana, održaće se od petka do nedelje i na njemu će se predstaviti poljoprivredni proizvođači iz Srbije i inostranstva. Posebna atrakcija će biti mehanički bik, a najbolji jahači će dobiti i nagrade.

Svi programi su besplatni.

Detaljnije informacije o programu i satnici Velikogospojinskih dana mogu se naći na sajtu Opštine Novi Bečej i na društvenoj mreži Fejsbuk

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here