Za izradu Plana generalne regulacije Bačke Palanke 400.000 dinara

1334

Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović uručila je juče (22.08.) ugovore o sufinansiranju planskih dokumenata predsednicima i gradonačelnicima 26 lokalnih samouprava iz centralne Srbije i Vojvodine, u vrednosti od 29,5 miliona dinara.


Mihajlović je rekla u Vladi Srbije da je cilj da do kraja naredne godine gradovi i opštine imaju e-planove i podsetila da se u našoj zemlji već radi na izradi elektronskog katastra, a sve kako bi se olakšalo građanima.

– Želimo da imamo uređenu plansku dokumentaciju – rekla je Mihajlović.

Sada je oko 70 odsto Srbije pokriveno planskim dokumentima. Sredstva je dobilo sedam gradova i 19 opština centralne Srbije i Vojvodine.

[wonderplugin_slider id=26]

 

Ugovore su dobili Doljevac, Gadžin Han, Kikinda, Bačka Palanka, Krupanj, Sremska Mitrovica, Veliko Gradište, Leskovac, Subotica, Žitorađa, Smederevo, Zaječar, Sokobanja, Surdulica i Temerin. Takođe, ugovori su uručeni i predstavnicima Pećinaca, Bojnika, Sombora, Bosilegrada, Paraćina, Boljevca, Ražnja, Ade, Čoke, Negotina i Tutina.

Ugovorom o sufinansiranju sa Opštinom Bačka Palanka Ministarstvo je opredelilo 400.000,00 dinara za izradu Plana generalne regulacije Bačke Palanke.

– Vlada je izdovojila oko 30 miliona dinara za pomoć gradovima i opštinama kako bi završili plansku dokumentacije, pre svega, planove generalne regulacije odnosno da građani mogu lako da pribave lokacijske uslove – rekla je Mihajlović i dodala da je to isto učinjeno i prošle godine.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here