Huligani ne zaobilaze ni dečija igrališta

Da sutra ne bude kasno...

1634

Možemo konstatovati da je u Bačkoj Palanci na žalost onih koji u njoj žive primećen bahat, bezobziran i rušilački odnos prema dečjim igralištima, ne samo pojedinaca, već i čitavih grupa.


U izgradnju igrališta za decu kao i održavanje ulažu se značajna finansijska sredstva. Ipak, dečja igrališta najčešće nisu u stanju u kakvom bi trebala biti.

Dečija igrališta možemo sačuvati samo pod uslovom, da se krene u temeljnu i sveobuhvatnu akciju pronalaženja i kažnjavanja onih koji ih devastiraju. Koristeći iskustva drugih, u ovaj posao trebalo bi uključiti komunalnu policiju, ali i postaviti video nadzore na dečjim igralištima, koji bi identifikovali vinovnike.

Tek drakonskim kažnjavanjem onih koji to čine, možemo očekivati da se situacija koliko – toliko popravi i promeni na bolje.

Povod za pisanje ovog teksta, je situacija vezana za zaštitnu ogradu postavljenu pre petnaestak dana na dečjem igralištu, odnosno sportskom terenu u Bloku Partizan. Naime, odmah nakon postavljanja ona je delimično pokidana, što je za rubriku „verovali ili ne“.

Preko ovakve kao i sličnih situacija najčešće olako prelazimo, a ne bismo ni smeli, ni trebali. Upravo iz tog razloga, upućujem apel nadležnima da hitno reaguju da sutra ne bude kasno, za ovo što nam se danas dešava.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here