Palančani odlični

Društvo za sport i rekreaciju „Bačka Palanka“

488

Sportisti invalidi bačkopalanačkog DSRI ostvarili su na Palićkom jezeru fantastičan rezultat.


Bili su drugi u ekipnom plasmanu na državnom prvenstvu za osobe sa invaliditetom u sportskom ribolovu u kategoriji pecanja udicom na plovak.

– Ovaj rezultat je odličan. Popravili smo plasman kada smo bili treći na Pokrajinskom prvenstvu u sportskom ribolovu u Srbobranu. Nismo imali pojedinačnih uspeha, jer je drugačije bodovanje na državnom prvenstvu.

Inače konkurencija je bila veoma jaka, jer su učestvovali takmičari iz Zaječara, Beograda, Novog Sada, Subotice, Pančeva, Čačka, Jagodine i tako dalje. Uglavnom devet ekipa je bilo iz Vojvodine, a osam iz Srbije južnije od Save i Dunava, kaže Slobodan Ivanović, predsednik Društva za sport i rekreaciju invalida Bačka Palanka.

Prvo mesto je u pecanju udivom na plovak zauzeo Zrenjanin, druga je bila Bačka Palanka, a trećeplasirani Čačak. Naredno takmičenje koje očekuje bačkopalanačke sportiste invalide je pojedinačno prvenstvo Vojvodine u kuglanju koje se održava u Novom Sadu 29. avgusta.

– Na ovo takmičenje idu oni kuglaši koji su ispunili norme na prvenstvu Vojvodine u kuglanju. Od naših kuglaša su učešće obezbedili Vukica Alimpić, Darko Rađenović, Dušan Bokan i ja, dodao je Ivanović.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here