Kojić u Bačkoj Palanci, stigao iz Holandije

Mladi srpski vezista ponovo na srpskoj sceni posle povratka iz Fortune

677

Nezadovoljan minutažom u pripremnom periodu i tokom prva tri kola holandskog šampionata, Lazar Kojić (19), jedan od najvrednijih igrača Fortune, obratio se čelnicima kluba iz Sitarda, sa željom da mu pruže šansu da negde zaigra.


S obzirom na to da je ugovorom vezan do 2022. godine (!), Kojić je dobio mogućnost da bude pozajmljen, a posle brze reakcije njegovih menadžera, već u sredu će biti na raspolaganju treneru Bačke, Dejanu Čelaru.

– Nisam želeo da sedim na klupi u Fortuni, pa sam izrazio želju da me puste negde na pozajmicu, jer je bilo interesovanja – kaže Kojić, član „generacije ’99” i omladinski prvak Srbije sa Brodarcem, pre godinu dana.

– Kad sam napunio 18 godina otišao sam u Sitard i pomalo neočekivano, već u prvoj sezoni dobio priliku da zaigram za prvi tim, koji se borio za ulazak u Super ligu. Bio sam deo te ekipe, koja je uspela da vrati Fortunu u elitu, ali su se u međuvremenu izdešavale neke stvari, vezane za pojačanja, koja su odmah dobila prednost u odnosu na nas. Shvatio sam da ćemo mi mlađi dobiti malo šansi da igramo i želeo sam da promenim sredinu, do kraja prelaznog roka.

OFK Bačka je nova velika šansa za vas?

– Sve se desilo bukvalno za dva dana. Menadžeri mi kažu da je bilo interesovanja iz Ujpešta, ali i još dva naša kluba. Na kraju je odlučeno da odem u Bačku, gde se sjajno radi sa mlađim igračima i gde treneri imaju PRO licence. Jedva čekam da upoznam momke i krenem sa radom – kaže Kojić.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here