Srušio se zid na gradilištu, poginuo radnik

0
663
Foto: ALO/Masanori Jošida

Muškarac star 56 godina preminuo je od posledica povreda zadobijenih nakon obrušavanja zida na gradilištu između ulica Sarajevske i Kneza Miloša u Beogradu, na mestu nekadašnje ambasade SAD, potvrđeno je u Hitnoj pomoći.


„Jedna osoba je preminula od posledica povreda zadobijenih nakon obrušavanja zida na gradilištu između ulica Sarajevske i Kneza Miloša u Beogradu“, rekao je Mirko Lutovac iz Hitne pomoći.

Kako su za N1 rekli građani koji su bili svedoci nesreće,u trenutku rušenja zida u blizini su se nalazila trojica radnika, od kojih je jedan završio pod ruševinama i preminuo.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić je rekao da investitor ima sve neophodne dozvole i da je prema nadzoru koji je izvršila gradska inspekcija, poštovao sve propise.

Podsetimo, na mestu bivše američke ambasade u centru Beograda, investitori iz Izraela grade luksuzni stambeni kompleks.

Kako piše „Blic“, parcelu na mestu stare američke ambasade su u septembru 2016. godine kupile izraelske firme „Yoši Avrahami“ i „Almogim holdings“, a rušenje je počelo sredinom prošle godine. Najpre su srušeni objekti u Sarajevskoj ulici, a novi objekat iz Ulice kneza Miloša je prema najavama trebalo da ostane sačuvan kako bi se zadržao „duh ove ulice“.

 

Investitori su na samom početku radova najavili izgradnju podzemnog parkinga za oko 500 vozila, 220 luksuznih stanova, mini naselje sa nekoliko podzemnih vinarija, ali i restorana, mada nije bila isključena ni gradnja hotela.

Investitori su na gradilištu uposlili domaće građevinske firme i koriste materijal proizveden u Srbiji.

Stambeno-poslovni kompleks u Kneza Miloša trebalo bi, prema najavama, da bude završen do 2019. Investitori su najavili da će stanove prodavati i tokom gradnje, ali će se prvi kupci stanova u njih useliti tek po dobijanju upotrebne dozvole i uknjižbe.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here