Istorija u Salcburgu, Zvezda u Ligi šampiona

Salcburg – Crvena zvezda 2:2 (1:0).

526

Fudbaleri Crvene zvezde prvi put u istoriji igraće u grupnoj fazi Lige šampiona, pošto su u Salcburgu odigrali 2:2 sa šampionom Austrije. Domaći vodili 2:0, Zvezda u dva minuta, golovima Bena, stigla do istorijskog uspeha.


Crvena zvezda je u Ligi šampiona! Nekadašnji šampion kontinenta prvi put će igrati u grupnoj fazi elitnog takmičenja otkako se ono igra u postojećem formatu.

Zvezda je gubila 2:0 od odlične ekipe Salcburga, ali je u dva minuta šokirala šampiona Austrije i biće na žrebu za takmičenje koje okuplja 32 najbolje ekipe u Evropi.

Posle beogradskih 0:0, Salcburg je pokušao silovitim napadima da što pre dođe do prednosti na „Red bul areni“, na kojoj je bilo desetak hiljada navijača beogradskog kluba.

Crveno-beli su odolevali napadima austrijskog šampiona sve do 45. minuta, kada je Izraelac Dabur uspeo da savlada osličnog Borjana.

Tek što je počelo drugo poluvreme, Salcburg stiže do 2:0. Čakir je dosudio penal za domaći tim, a Dabur još jednom poslao loptu iza Borjana.
Salcburg – Crvena zvezda 2:2, golovi sa utakmice
Your browser does not support the video tag.

U tim trenicima delovalo je da je Liga šampiona kilometrima daleko, ali se izabranici Vladana Milojevića nisu predavali. Naprotiv, agresivno su krenuli ka golu Cicana Stankovića i to se isplatilo.

Ben je u 65. minutu smanjio rezultat, a samo minut kasnije doneo i izjednačenje Zvezdi.

Do kraja meča Salcburg je napadao, imao dve velike prilike u nadokandi vremena, ali je Borjan „začarao“ svoju mrežu i utakmica se završila rezultatom 2:2.

Usledilo je veliko slavlje igrača i navijača Zvezde, koja će ove jeseni na stadionu „Rajko Mitić“ dočekati velika evropska imena.

Veliki uspeh Zvezdinih fudbalera proslavljen je i na beogradskim ulicama, uz zvuke automobilskih sirena.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here