17. Dučićevo pesničko leto

Sledećeg vikenda u Gajdobri

855

Sledećeg vikenda, od 7. do 9. septembra u Gajdobri se održava 17. Dučićevo pesničko leto, manifestacija koju organizuje Književni klub „Jovan Dučić“.


Prvo veče, 7. septembar, po tradiciji je rezervisan za druženje pesnika književnih klubova „DIS“ iz Bačke Palanke, „Lenka Dunđerski“ iz Čelareva i domaćina. Atmosferu će upotpuniti Klub klasične gitare “Akord”.

I ove godine ljubitelji pisane reči uživaće u stihovima u večeri koja nosi naziv „Dučiću s ljubavlju“. U subotu 8. septembra publika će prisustvovati promociji romana „Poravnanje“ Vladislave Grče. „Razumeli smo se, iako se nismo mogli sporazumeti“- znak pored puta koji autorka ističe u napomeni s početka romana, rečenica je koja rasvetljava tok ove priče.

Poravnanje takođe simbolično označava dug put, i na fonu istorijskog vremena i ličnih ljudskih sudbina; njihovo preplitanje, trvenje, potiranje i uvek iznova, potpuno van razuma, doticanje kroz ljubav…

U nedelju, 9. septembra, gost Dučićevog pesničkog leta je Stevan Tontić, dobitnik ovogodišnjeg Kočićevog pera. Te večeri predstaviće knjigu „Ta mjesta“ u izdanju „Agore“ koju čine putopisi iz različitih zemalja, opisi života u pojedinim gradovima, kao što su Sarajevo i Berlin, izvještaji o susretima po evropskim metropolama. Tu su, uz neke kraće zapise, i doživljaji iz jedne vrlo uzbudljive posjete Jerusalimu, kao i neobično zanimljiv opis putovanja po Jermeniji…

Početak svake večeri je rezervisan za 19 časova, a mesto događanja je Biblioteka.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here