Predsednik opštine i zamenik Pokrajinskog sekretara u poseti OŠ „Vuk Karadžić“

0
1844

Predsednik opštine Bačka Palanka Branislav Šušnica posetio je danas, 3. septembra, sa zamenikom pokrajinskog sekretara za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine-nacionalne zajednice Milanom Kovačevićem i pokrajinskim poslanikom Aleksandrom Đedovcem, OŠ „Vuk Karadžić“ u Bačkoj Palanci.


Povod današnje posete je početak nove školske godine, kao i najava adaptacije kotlarnice na gas u ovoj školi, za koju je po nedavno završenom konkursu Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine-nacionalne zajednice izdvojio sredstva u vrednosti od 6.600.000,00 dinara, a Opština Bačka Palanka u ovom projektu učestvuje sa 1.179.270,00 dinara.

Direktorka škole, Sanja Ralić, izrazila je zahvalnost Sekretarijatu i Opštinskoj upravi na razumevanju i pomoći u projektu adaptacije kotlarnice na gas koji je, kako kaže, višegodišnji problem ove škole.

 

Predsednik Šušnica istakao je da OŠ „Vuk Karadžić“ pohađa četvrtina od ukupnog broja osnovnoškolaca sa teritorije opštine Bačka Palanka, te da će lokalna samouprava i dalje nastojati da unapredi uslove za rad u svim školama na teritoriji opštine.

Zamenik pokrajinskog sekretara pohvalio je Opštinsku upravu Bačka Palanka kao jednu od vodećih opština u sferi ulaganja u obrazovne ustanove na teritoriji Vojvodine.

Tokom obilaska škole predsednik i zamenik pokrajinskog sekretara razgovarali su sa učenicima prvih razreda i poželeli im dobrodošlicu i puno uspeha u đačkim danima koji su pred njima.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here