Održan Porodični dan bezbednosti

U kompaniji Tarkett

853

Pod sloganom “Bezbednost – moj prioritet“, u subotu 1. septembra, kompanija Tarkett organizovala je prvi Porodični dan bezbednosti, sa ciljem da članovima porodica zaposlenih bliže predstavi kompaniju i osnaži posvećenost bezbednosnoj kulturi u radnom okruženju i široj zajednici.


Događaj je okupio više od 460 učesnika – zaposlenih u Tarkett – u i članova porodica, koji su kroz kratke prezentacije i video zapise imali priliku da saznaju najvažnije informacije o Tarkett-u i bezbednosnoj kulturi kompanije.

U okviru Porodičnog dana bezbednosti organizovani su obilazak proizvodnih pogona fabrika za proizvodnju vinila, parketa i tekstilnih podnih obloga, kao i poseta Tarkett Akademiji – izložbenom i trening centru na više od 1.000 m², u kome su posetioci imali priliku da upoznaju proizvodni asortiman kompanije.

Lepo opremljen ambijent Tarkett Akademije i mnoštvo različitih proizvoda ostavili su odličan utisak na sve posetioce, a najmlađim gostima veoma se dopala prilika da sami kreiraju svoj pod.

Tarkett-ov Porodični dan bezbednosti podržali su Agencija za bezbednost saobraćaja Republike Srbije i Centar za promociju bezbednosti Novi Sad, promovišući pravila bezbednog ponašanja na ulici i tokom vožnje. Na improvizovanom poligonu, konstruisanom od tekstilnih podova Tarkett -a, najmlađi posetioci prisetili su se najvažnijih saobraćajnih propisa, dok su nešto stariji učesnici vežbali bezbednu vožnju na simulatoru i isprobavali simulaciju uticaja alkohola i psihoaktivnih supstanci na pažnju.

Za sve učesnike obezbeđene su edukativne brošure, sa ciljem jačanja svesti o saobraćajnoj kulturi.

Doktorka Bosiljka Kovačević, iz zdravstvene ambulante u Tarkett-u, bila je na raspolaganju za proveru zdravstvenog stanja, krvnog pritiska, šećera u krvi, savete za unapređenje zdravlja i zdravstvenih navika svih učesnika događaja.

Posebnu atrakciju priredio je vatrogasni tim kompanije Tarkett, uključujući mališane u vežbe gašenja požara. Za dobro raspoloženje svih učesnika pobrinuli su se animatori, koji su kroz mnoštvo igara i zabavnih sadržaja učinili da poseta Tarkett-u bude zanimljivo iskustvo za sve.

U organizaciji ovog događaja učestvovalo je 50-oro zaposlenih iz različitih organizacionih delova kompanije. Svojim angažovanjem obezbedili su da dan kada su porodice Tarkett -a na okupu bude lep za sve učesnike i da protekne bezbedno, bez neželjenih situacija, još jednom potvrđujući da su bezbednost i zdravlje najvažniji prioritet za sve.

Kompanija Tarkett zahvaljuje svim partnerima na podršci u organizaciji ovog događaja, a svim učesnicima Porodičnog dana bezbednosti na učešću u događaju i doprinosu unapređenju bezbednosne, saobraćajne i zdravstvene kulture u kompaniji i okruženju.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here