Literarno druženje u Pivnicama

686

U nedelju, 9. septembra u organizaciji Udruženja žena iz Pivnica i Gerontološkog centra Bačka Palanka, u prostorijama KUD-a Pivnice, održan je 8. Literarni susret žena.


Na samom početku predsednica Udruženja Ana Valašek poželela je dobrodošlicu prisutnima. Nakon toga im se obratila predsednica Asocijacije slovačkih Udruženja žena Vjera Miškovic, koja je zvanično otvorila ovaj Literarni susret.

Na početku programa nekoliko žena iz pivničkog Udruženja otpevalo je dve pesme, a u pauzi čitanja literarnih dela članice su izvele zanimljive skečeve.

Druženje je obogatila izložba ručnih radova Vlaste Vinkovič i Miluške Belanji. Na susretu su svoja literarna dela, poeziju ili prozu. pročitale: Ana Tkač i An aHruškar iz Gložana, Jarmila Dorča i Nataša Ziman iz Kulpina, Ana Hrnčjar iz Lalića, Katarina Ušjak i Jaroslava Širka iz Silbaša, Katarina Arnjaš i Zuzana Hmirak iz Bačkog Petrovca, Zuzana Čižik i Zuzana Valent iz Kovačice, Ana Kolek i Ruženka Šimoni iz Selenče i Alžbeta Seč i Miluška Belanji iz Pivnica.

Ovaj literarni susret su vodile moderatorke Ana Zaskalicki i Danijela Durgala iz Pivnica. Iz godine u godinu grupa poznatih autora, koje imaju zadovoljstvo da pišu priče ili iskustva iz svog detinjstva ili mladosti se predstavljaju prisutnima, napisala je Ana Valašek u njihovoj zbirci radova koja obuhvata dela sa prošlogodišnjeg susreta.

Posle čitanja, sledila je zajednička večera .Žene su se rastale sa nadom da će se sresti i dogodine. Kući su ponele poklone, koje su žene iz Udruženja Pivnice marljivo pripremale. Bila je tamo šoljica za kafu sa porukom a najdragocenija je bila zbirka objavljenih književnih tekstova sa prošlogodišnjeg susreta, koje je izdalo Udruženje žena iz Pivnica u saradnji sa Gerontološkim centrom.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here