Lokalni put Erdevik – Vizić godinama čeka asfaltiranje

1287

Lokalni put koji spaja Erdevik sa bačkopalanačkom opštinom, odnosno selom Vizić, već godinama čeka asfaltiranje i kompletnu rekonstrukciju.


Dužine oko 8 kilometara, značajno smanjuje rastojanje između dva sela, koje sada, zaobilaznim putem preko Divoša, iznosi čak 21 kilometar. Izgradnjom ovog puta meštanima Erdevika znatno bi bila bliža veza sa Hrvatskom.

Izrada Plana detaljne regulacije za deonicu puta M-18 trebalo je da košta 12 miliona dinara i da bude finansirana sredstvima šidske i bačkopalanačke opštine, dok je za izgradnju predviđeno oko 350 miliona dinara, iz pokrajinskih i republičkih fondova.

Put se nalazi u ravničarskom predelu i asfaltiran je od Erdevika, do jezera Moharač. Sa vizićke strane jednim delom je posut tucanikom, a srednji deo je zemljani te prilikom kiša mogu da ga koriste samo traktori, ne i putnička vozila.

Put Erdevik – Vizić je od izuzetnog značaja ako se uzme u obzir veća atraktivnost ovog regiona sa aspekta voćarstva i vinogradarstva, razvoja vikend naselja i neposredne blizine jezera Moharač.

O uštedi na gorivu i vremenu građana obe opštine, suvišno je i govoriti.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here