Forum o organskoj proizvodnji u Selenči

0
482
Foto: 021

SELENČA: Dvanaesti Forum o organskoj proizvodnji, koji tradicionalno organizuje Centar za organsku proizvodnju Selenča, održaće se u petak, 28. septembra 2018. u Selenči.

Tema ovogodišnjeg Foruma je „Sertifikacija u organskoj proizvodnji“. U okviru Foruma održaće se i međunarodni poslovni susreti koji za cilj imaju da dodatno pomognu preduzećima da lakše dođu do domaćih i stranih preduzeća, festival hrane pripremljene po tradicionalnim recepturama, kao i panel diskusija o procesu sertifikacija i usklađenosti regulative sa EU.

Takođe će biti dodeljena novinarska nagrada „Selenča organik“ najboljim medijskim prilozima koji se bave temama organske proizvodnje.

Registracija učesnika počinje u devet časova i 30 minuta, a program počinje u 10 časova. Više o programu i učesnicima možete videti OVDE.

Prošle godine je Forumu prisustvovalo 250 ljudi. Forum se održava uz podršku Vlade AP Vojvodine, a u suorganizaciji Poljoprivrednog Univerziteta u Nitri (Slovačka), Evropske preduzetničke mreže Srbije, Višegradskog fonda i Interreg IPA CBC Program Hrvatska-Srbija.

Centar za organsku proizvodnju u Selenči je dobrovoljno, nevladino i neprofitno udruženje, osnovano radi ostvarivanja ciljeva u oblasti unapređenje i razvoj organske poljoprivredne proizvodnje, zaštite interesa proizvođača, prerađivača, trgovaca u organskoj poljoprivrednoj proizvodnji, zaštite interesa potrošača organskih proizvoda i zaštite interesa ostalih zainteresovanih lica na polju unapređenja zdravstvenih, ekoloških, agrotehničkih i tržišnih uslova i kriterijuma za razvoj organske poljoprivredne proizvodnje, prerade, plasmana, distribucije, promocije i potrošnje organskih proizvoda.

Inače, ove godine će se u Selenči u saradnji sa Fondacijom 021 istog dana kada i Forum organske proizvodnje održati i manifestacija „Čuvarkuća“ koja uključuje izložbu slika, bogat kulturni program i degustaciju tradicionalnih jela. Više o „Čuvarkući“ pročitajte OVDE.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here