Suđenje mladićima iz Srbije za ubistvo Amerikanca na Zakintosu počinje u petak

Bačkopalančan Miloš Ilić je jedan od optuženih

1
2329

Suđenje mladićima iz Srbije okrivljenim za ubistvo američkog turiste na ostrvu Zakintos trebalo bi da počne u petak pred sudom u Patri.


Sedmorica Srba optužena su za učešće u prebijanju na smrt Bakarija Hendersona (23) u noći između 7. i 8. jula, u mestu Laganas na Zakintosu.

Hendersonovi roditelji najavili su da će prisustvovati suđenju. U izjavi za televiziju CBS, njegov otac je izjavio da će satisfakcija za porodicu biti samo maksimalna kazna za optužene.

 

Jedan od branilaca mladića, advokat iz Beograda Zora Dobričanin Nikodinović, smatra da je neprimeren bilo kakav pritisak na pravosudne organe Grčke.

Petorici osumnjičenih je nakon hapšenja određen pritvor do početka suđenja, koji po grčkim zakonima može da traje do 18 meseci, dok se dvojica brane sa slobode. Na teret im se stavlja teško ubistvo.

1 KOMENTAR

  1. Ko sam ja da bilo kome sudim, ali se zapitam: Kako smo od naroda poznatog po čojstvu i junaštvu postali čopor besnih pasa? Koju su svetinju branili da se nisu mogli zaustaviti? Čime će imati da se podiče svojim potomcima?

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here