Vozač isterao putnike iz autobusa jer se naljutio na kontrolora

692

Putnici su isterani iz gradskog autobusa u Nišu, jer se vozač naljutio nakon što je kažnjen zbog nepoštovanja pravila.


Kontrolori Direkcije za javni prevoz su u gradskom autobusu „Ariva“ u Nišu zatekli vozača koji nije poštovao pravila, rekao je portparol direkcije Nenad Stanković. Kontrola ga je „uhvatila“ bez službene legitimacije koju je dužan da nosi, a nije hteo ni da pokaže službeni nalog.

Vozač se potom naljutio i stao kod Vojne bolnice, isterao putnike iz autobusa i rekao da neće da vozi, prenose „Južne vesti“.

„Vozač nije postupao kako treba i kako je predviđeno i zbog toga mu je kontrola napisala zapisnik o tome. Pošto su mu napisali zapisnik, a to se prosleđuje njihovom preduzeću i verovatno ih tamo kažnjavaju posle, on iz revolta nije hteo da vozi. Kažu da je zvao Hitnu pomoć i policiju, jer je navodno uznemiren i ne može da vozi“, naveo je Stanković.

[wonderplugin_slider id=22]

 

Dodao je da je nedopustivo da se neki vozač tako ponaša prema putnicima, koji su u međuvremenu prešli u drugi autobus, kao i da će Direkcija da umanji prihod „Arivi“ za 50.000 dinara, zbog ponašanja njihovog vozača.

„Umanjenje prihoda ide i za neodržani polazak, jer se verovatno i gube krugovi, pošto treba ubaciti rezervno vozilo. To stvarno ne priliči jednom preduzeću koje ima svetski renome, da se njihovi vozači tako ponašaju i da isteruju putnike“, rekao je Stanković.

U policiji kažu da je vozač zaista prijavio ovaj događaj, ali ističu da nije bilo elemenata za postupanje.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here