Daje za bolnice, obnavlja crkve i škole, pomaže bolesnoj deci…

1795

Govorimo o dečku koji zna kako je to biti u teškoj situaciji, koji zna kako život ume da se igra sa nama i bude nepravedan, koji zna kako ustati posle “poraza” i onih životnih, a ne samo onih na terenu.


Nemanja Matić je opet u centru pažnje srpske javnosti, ali ne zbog onoga što je uradio na terenu kao fudbaler, već je opet kupio ljubav Srbije nakon što je otkriveno da je on anonimni donator ogromne svote novca za lečenje Dušana Todorovića.

Kako je otkrio otac dečaka, koji je zahvaljujući ujedinjenju srpske javnosti, ali ponajviše donaciji veziste Mančester junajteda u poslednji čas otišao u Barselonu na lečenje, Matić je uplatio 71.000 evra pomoći.

I tako je zamenik kapitena srpske reprezentacije i naš najbolji fudbaler u poslednjih nekoliko godina još jednom osvojio naša srca i zaslužio divljenje i zahvalnost cele Srbije.

Međutim, za one koji privatno poznaju Matića, a javnost i ne zna toliko o njemu jer ne voli da priča o mnogim stvarima osim ako se ne tiču njegovog posla (igre na terenu), ovo nije nikakvo iznenađenje.

Jednostavno 30-godišnji fudbaler je tokom godina i svoje karijere, ali i ponašanjem i van fudbalskog terena zavredeo veliko poštovanje javnosti.

Čak i kada je u pitanju navijačka sfera, jer je poznato da gaji svoju ljubav prema Zvezdi, ali ipak ima poštovanje suprotne strane i navijača Partizana.

I nije ni čudo što je Matić skroman, pomalo povučen, pristojan momak, koji svoju privatnost ne voli previše da deli, a pogotovo ne ono što radi što nema veze s njegovim zanimanjem fudbalera, bez obzira na to što je član jednog od najvećih fudbalskih klubova na svetu.

Svaki svoj dolazak u rodnu zemlju provodi tako što ode u svoje rodno Vrelo, svoje selo u blizini Uba i tamo se trudi da na svaki način pomogne svojim zemljacima i ulaže u razvoj, u infrastrukturu sela i spreman je da pomogne šta god da je potrebno u tom trenutku. Uostalom, čim stigne tamo, prvo što uradi jeste da pita šta, kome i gde treba da se pomogne.

– Svaki put kada dođe u Vrelo, on svrati ovde u prodavnicu, uzme svesku sa dugovanjima, sve sabere i onda plati. Komšije koje dođu kasnije da izmire dugovanja, uvek ostanu zatečeni njegovim potezom – ispričala je za “Blic” jednom prilikom Ljiljana Popović, radnica lokalne radnje koja se nalazi samo par metara od Matićeve kuće.

Asu “crvenih đavola” nije bilo strano ni da se raspita ko od njegovih drugara ima nekih kockarskih dugova koje ode i uredno namiri.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here