Uhapšeni saobraćajci koji su od vozača uzimali mito i policajci koji su sarađivali sa prevarantima

1374

Sedmorica policijskih službenika uhapšeni su u dve odvojene akcije u Lazarevcu i Beogradu zbog primanja mita i zloupotrebe službenog položaja.

U prvoj akciji uhapšeni su saobraćajni policajci R.Đ. (48), S.N.(40), D.M. (38), I.Đ. (44) i Ž.P. (43), koji su zaposleni u Policijskoj stanici Lazarevac. Sumnja se da su oni od više vozača koji su napravili prekršaj uzeli različite iznose novca kako ih ne bi kaznili. Prekršaje nisu evidentirali, čime su sebi pribavili protivpravnu imovinsku korist.

U drugoj akciji uhapšeni su policajci Z.P. (44) i D.J. (38) iz Policijske stanice Stari Grad. Sumnja se da su njih dvojica primali novac od G.Z. i B.S, osumnjičenih za prevare, kao i od njima bliskih osoba, kako ih ne bi kažnjavali. Sumnja se da je jedan od ove dvojice policajaca, Z.P, nakon izvršenog uvida u evidencije MUP-a dostavljao podatke G.Z. o osobama koje su prijavljivale prevare, koja su, kako se sumnja, G.Z. i B.S. sa saučesnicima vršili u Beogradu. G.Z. i B.S. se terete da su građane obmanjivali pri brojanju novca kod kupovine ili prodaje deviza, na taj način što su, simulirajući ponovno brojanje, zadržavali deo novca za sebe. Nakon dobijenih podataka iz evidencija MUP-a o oštećenim građanima, G.Z. i B.S. su ih pronalazili i na njih, kako se sumnja, vršili uticaj da odustanu od podnetih krivičnih prijava, obećavajući im pritom vraćanje uzetog novca. Uhapšeni su i ovi prevaranti.

Svim uhapšenima je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti sprovedeni nadležnom tužilaštvu.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here