Garda ponovo ima vod konjice (FOTO)

2194

Manifestacija „Kup Vojske Srbije – Karađorđevo 2018“, održava se od 28. do 30. septembra u vojnoj ergeli Karađorđevo, nadomak Bačke Palanke. Ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je ergelu u kojoj su u toku završne pripreme za predstojeće takmičenje, koje će, posle 12 godina, na tom mestu okupiti sve ljubitelje konjičkog sporta.


Nakon obilaska, ministar Vulin je istakao da, kao što se Vojska Srbije intenzivno oprema i naoružava, tako se trudi da sačuva sve one tradicije koje su vojsku učinile velikom.

– Tako obnavljamo nekada tradicionalnu konjičku trku koja će se od ove godine odigravati u Karađorđevu, pod nazivom Kup Vojske Srbije – Trka konjičke divizije. Vraćamo ono što je uvek krasilo srpsku vojsku, sećanje na naše hrabre ratnike, na našu konjicu i sećanje na sve one koji su Vojsku Srbije učinili zaista velikom i vrednom divljenja i poštovanja – naglasio je ministar odbrane.

Program će, kako je najavio ministar Vulin, trajati tri dana, od petka do nedelje kada su glavne trke.

– Svi gosti Bačke Palanke i svi gosti Karađorđeva će moći da se uvere koliko se Vojska Srbije potrudila da učini još jednu, važnu, lepu i veliku stvar, nešto što smo možda nepravedno zaboravili, ali će svi moći da se uvere koliko vojska čini na poboljšanju svakodnevnog života svakog našeg građanina – istakao je ministar Vulin.

On je, takođe, uputio poziv svim ljubiteljima konjičkog sporta da narednog vikenda dođu u Baču Palanku, a naročito u nedelju od 12 časova, jer je to prilika da se pogleda najbolji kasački i galopski program, kao i da se prvi put vidi vod naše konjice u okviru naše Garde, koji je posle dugo vremena obnovljen i vraćen u Vojsku Srbije, tamo gde mu jeste mesto.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here