„Dunavski vez“ se odlaže za 6. oktobar

Udruženje žena „Zlatne ruke“

808

Već tradicionalna manifestacija „Dunavski vez“ u organizaciji Udruženja žena „Zlatne ruke“ bila je predviđena za 29. septembar ove godine, ali zbog obnovljenih konjičkih dana u Karađorđevu, predviđenih za isti dan, odlaže se za 6. oktobar.


Više o ovoj manifestaciji govori Zora Kajtez, predsednica „Zlatnih ruku“: – Ove godine se održava šesta po redu manifestacija „Dunavski vez“ u nadi da će biti posećena, kao i prethodnih godina. Tokom leta u udruženju, bili smo u pripremama poklona, plakata, zahvalnica i diploma za manifestaciju. Već su stigle i prve prijave, a pozivamo sve zainteresovane, kako izlagača tako i takmičara.

Glavna nagrada će biti kao i prethodnih godina, bačka narodna nošnja. Cela manifestacija je osmišljena kao „bačka“ jer su mahom takmičari iz podunavske regije. Gosti nam stižu iz Crne Gore i Makedonije, a obećali su nam učešće i Mađari i Bugari. Nadamo se da će nas vremenske prilike poslužiti, do sada smo dva puta imali kišu. Na manifestaciji će biti i radionica, kao što je ona sa glinom koju vodi Ina Bulić, sa vaspitačicama će biti odrađene radionice dekupaža i slikanja.

Za one koji žele da izlože svoje proizvode, cena štanda je 500 dinara, a za registrovana udruženj je besplatno. Hrana i piće za sve učesnike je gratis. Ove godine za motiv vezenja smo izabrali futrolu za makaze, na kojoj će biti motiv dunavski cvet. Žiri će sačinjavati pobedici iz prethodnih pet manifestacija, s tim da dvostruki pobednici Vrbašani, prepuštaju jedno mesto nekom drugom.

Pozivam zainteresovane da dođu da vide manifestaciju, ali i one koji bi učestvovali u radionicama da se jave na broj telefona 064 4504185 Zori. Manifestacija će se održati na glavnom putu ispred Skupštine opštine.

Pored predviđenih nagrada za prva tri najbolja rada, ove godine ćemo nagraditi i najstarijeg i najmlađeg učesnika. U okviru manifestacije biće održan i „Bački ručak“ gde će biti izložena bačka jela. Na kraju bih se zahvalila lokalnoj samoupravi na pomoći kod organizacije „Dunavskog veza“.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here