Zbog izjave o trudnicama kažnjena smanjenjem jedne plate

575

BEOGRAD: Službenica Ministarstva za rad Milena Antić Janić, koja je izjavom o zapošljavanju i trudnoći uvredila žene, kažnjena je smanjenem jedne mesečne plate za 20 odsto, prenele su „Novosti“.

Šefica Odseka za poslove u oblasti populacione politike i finansijske podrške porodici sa decom u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Milena Antić Janić gostujući na RTS-u izjavila je da nijedan poslodavac neće da zaposli ženu koja se danas zaposlila, a sledećeg dana zatrudnela, kao i da je poslodavcu potrebna žena koja radi.

„Zasnivate radni odnos da bi radili, a ne da bi sutradan otišli na bolovanje“, rekla je Antić Janić.

Ona je govorila o novim zakonskim rešenjima prema kojima država isplaćuje zaposlenim porodiljama značajno manje naknade za vreme porodiljskog odsustva, ukoliko su zaposlene kraće od 18 meseci.

Na pitanje koliko je žena oštećeno ovakvim novim propisima, Antić je odgovorila da „ne možemo da znamo koliko je oštećeno i da li su oštećene“.

Njena izjava izazvala je niz negativnih komentara u javnosti, nakon čega je ministar rada Zoran Đorđević poručio da će zbog svojih reči Antić Janić snositi posledice, o čemu će odlučiti disciplinska komisija.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here