Najviše se očekuje od kadetkinja

Odbojkašice „Merkura“ se mesec i po dana pripremaju za novu takmičarsku sezonu

689

Iza odbojkašica „Merkura“ je mesec i po dana priprema za novu odbojkašku sezonu koja startuje u drugoj polovini oktobra ove godine.


Dražen Medan

„Merkur“ je i ove sezone prijavio dve takmičarske selekcije u ženskoj konkurenciji, seniorke će igrati u Prvoj vojvođanskoj ligi, a kadetski tim u ligi Vojvodine.

– Za sada smo prijavili seniorsku i kadetsku selekciju, a da li ćemo i pionirke prijaviti nismo još odlučili. Zavisi kako će se Pionirsko prvenstvo organizovati i u koliko grupa će biti podeljeno.

Što se tiče seniorske ekipe odbojkašica, nema velikih promena. Uglavnom je to ekipa koja je i prošle sezone igrala i završila takmičenje u Prvoj vojvođanskoj ligi. Znači, tu su naše kadetkinje sa tri starije igračice Smrzlić, Tanasić i Gavrić. Otprilike je to isti sastav kao i onaj koji je završio prošlu sezonu. Što se tiče ambicija u Prvoj vojvođanskoj ligi, procenili smo da bi se ova ekipa mogla plasirati u sredinu tabele.

S obzirom da je tu „Spartak 2“, „Apatin“ i „Vrbas“, koji su veoma kvalitetne ekipe, mislim da ćemo ostvariti taj cilj. Kada je reč o kadetkinjama, one su prošle sezone dogurale do četvrtfinala, a ove sezone igraju praktično u istom sastavu. Realno je da očekujemo solidan plasman na Kadetskom prvenstvu Vojvodine, kaže predsednik OK „Merkur“ Dražen Medan.

Već drugu godinu Bačka Palanka nema mušku ekipu koja se pre 25-30 godina takmičila u Prvoj B ligi. Šta je tu u pitanju?

-Malo je igrača, bilo ih je 7-8 u ekipi poslednje sezone kada smo igrali Vojvođansku ligu – Zapad. Nije bilo svrhe dalje to forsirati, jer realno nije  ni imalo objektivnog smisla, dodaje Medan. Seniorke u Prvoj vojvođanskoj ligi i kadetkinje u ligi Vojvodine će sa klupe voditi trener Milan Jatić.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here