Osvojili pet medalja

Kajakaši „Elita“ učestvovali na međunarodnoj regati u Solnoku u Mađarskoj

1002

Kajakaši „Elita“ su uspešnu sezonu okončali prošle subote tradicionalnim učešćem na regati u Solnoku u Mađarskoj.


Na regati je učestvovalo osam takmičara „Elita“, Anja Šantić, Dunja Sukara, Nikolina i Rada Rađenović, Lena Rokvić, Svetlana Ledzinji, Nevena Sič i Adrijana Duvnjak, koji su u Bačku Palanku doneli pet medalja.

Treća mesta i bronzane medalje su osvojili Dunja Sukara (2005. godište), Svetlana Ledzinji (2006.), Lena Rokvić (2006.), Adrijana Duvnjak (2007.) i Nevena Sič (2007.).

– Tri naša takmičara nisu uspeli da se domognu najviših odličja, ali su i oni ostvarili solidne plasmane u konkurenciji velikog broja mađarskih kajakaša. Ovo je bilo poslednje naše takmičenje u zemlji i inostranstvu za ovu sezonu. Podsetio bih da smo, pored domaćih takmičenja i gostovanja u Mađarskoj, učestvovali i na takmičenjima u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

Teška sezona je iza nas, ali i veliko iskustvo za naše takmičare i odskočna daska za sledeću sezonu. Naši takmičari su imali puno jakih trka i tu su sticali potrebna iskustva za nastupajuću godinu gde će nekoliko njih steći pravo nastupa u starijim uzrasnim kategorijama. Već sada se vidi da će se, uz našu „najstariju“ takmičarku Anju Šantić (2002. godište), naći još nekoliko mlađih kajakaša 2005. i 2006. godišta koji će se sigurno boriti za medalje i biti u samom vrhu srpskog kajaka. Na to ukazuju ne samo osvojene medalje u Solnoku, nego i učešće u finalnim trkama na državnom prvenstvu u Beogradu, kaže Branislav Miškov iz KK „Elit“.

Miškov se i ovoga puta zahvaljuje domaćinu međunarodne regate u Solnoku na velikom gostoprimstvu.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here