Pedofil iz Kragujevca skuplja slike golih beba na internetu?

0
1499

Fondacija „Tijana Jurić“ izdala je saopštenje povodom najnovije prijave zbog ugrožene bezbednost dece ne internetu.


U saopštenju je i printscreen prepiske, a slučaj je prijavljen policiji.

Fondacija apeluje na medije da javnost bude obaveštena, te upozorena na ovakva, sva učestalija i transparentnija dešavanja.

Saopštenje prenosimo u celosti:

Fondacija “Tijana Jurić” dobila je nekoliko prijava za osobu koja na društvenoj mreži traži fotografije golišave dece, a koja se predstavlja kao Marko Rosić iz Kragujevca.

Ova osoba, bilo da se krije iza lažnog profila ili ne, nesumnjivo ima loše namere, te upozoravamo javnost da se ne upušta u komunikaciju sa njom, a ukoliko dobije poruke od nje sačuva ih kao dokazni materijal za policiju.

Ne smemo dozvoliti da ovakvi monstrumi, koji otvoreno pokazuju svoje pedofilske sklonosti, dođu u kontakt sa našom decom i treba ih na vreme sankcionisati, zbog čega je i ovaj slučaj prijavljen policiji.

Fondacija “Tijana Jurić” svaku prijavu alarmantnog i uznemirujućeg sadržaja najpre analizira, a potom građane koji su joj se obratili sa prijavom upućuje ili na Odeljenje Visoko-tehnološkog kriminala ili na Ministarstvo telekomunikacija i broj Nacionalnog kol-centra 19833, otvorenog za bezbednost dece na internetu.

Važno je prijaviti sve sumnjive poruke, jer je, iz dosadašnjeg iskustva, uspeh u rešavanju ovakvih slučajeva veliki, bez obzira na to da li je profil lažan ili ne.

Podsetimo, pedofil Dragan Živanović (66) iz Beograda, koji je prošle godine uhapšen i uz našu saradnju, nije se ni krio iza lažnog profila, a uhapšen je sa vijagrom u džepu kada je krenuo na ugovoren sastanak sa devojčicom od 11 godina, koju je prethodno svesno zavodio, čak joj slao i lascivne poruke i fotografije svog polnog organa.

Iako je policija uz sve ovo, pribavila još mnoštvo dokaza koji nesumnjivo dokazuju njegove krajnje namere uz obilje foto i video materijala seksualnog zlostavljanja dece koje je posedovao u svom računaru, on je osuđen na sramno nisku kaznu od dve godine i četiri meseca zatvora.

 

Fondacija “Tijana Jurić” osuđuje ovakve sudske odluke i smatra da su one poražavajuće za civilizovano zdravorazumsko društvo, te da su samo ohrabrenje ostalim pedofilima da nastave u svojoj predatorskoj igri.

Zbog toga ćemo ubuduće svaku prijavu koja upućuje na nezakonite radnje seksualne konotacije prema deci, prosleđivati medijima na objavljivanje.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here